Ammuu! Vuosi vetelee ku viimestä päivää, ni ajattelin ilahduttaa kuulijoita tavanomaisen mölinän sijaan kuvakoosteella vuoden 2013 sankariteoista!

Vuosi 2013 ei tosiaan tullu yksin, vaan kello kaulassa. Koko kevään kirmasin KIHUn mittalaitteisiin kytkettynä ja tuotin yötäpäivää dataa tulevien sukupolvien olympiamenestyksen tueks!

kuva%201-normal.jpg

Vuoden eka puolisko tuli siis urheilun osalta suoritettua tarkan valvonnan alla, mut onneks toteutus oli täysin omissa käsissä. Tammi-maaliskuussa tulikin siis lykittyä jonnin matkaa Vaajakosken laduilla ja onneks pääs pariin otteeseen myös Pyhälle. Jossa on aina parasta.

kuva%202-normal.jpg

Maaliskuussa kävin Vuokatti-hiihossa koittamassa, että miltä asteikolla 9-10 se kymppi tuntuu. Ai saatana, vieläki tulee ujohkosti paha olo, kun sitä muistelee.
No sitten tuliki jo pääsiäine ja (kaudenpäätös)hiihtelyn jälkee maistuki munkki! (jos kohta on se maistunu muullonki!)

ahola-normal.jpg

Ei sauvojen tosin ollu tarkotus vielä siinä vaiheessa puota maaha, mut vedinki sitte heti pääsiäisen jälkee lipat fillarilla tuossa naapurin postilaatikolla ja siitähä ei sitte hyvä heilunu. Etenki ku käessä oli semmoset hiihtoon suunnitellut rapuhanskat, joissa maahan tullessa etu- ja keskisormi taipu etee ja vastaavasti nimetön + pikkuriilli taakse (eli ns. sormispakaati!)

kuva%205-normal.jpg

Ja poikkihan sieltä yks osa meni, mut onneks Jyväskylän paras (suunnistava) käs'kirurki korjas pikkukätösen uuteen iskuun!

No siinähän sitte piti huhti-toukokuu olla vähä iisimmin ja sehä onnistuu! (huomaa myös asianmukaiset turvakengät)

frukost-normal.jpg

Pahinta tosin oli, etten saanu kuukautee ajaa pyörällä (vaikka näytöt oli niinki vakuuttavat!) Jumalauta eihä ihmine pääse ilman fillaria mihinkää! No kyllä kätöne se siitä sitte parani varsin hyvi ja pääs taas kaikkien kesälajien pariin. Kauden ekat suunnistuskisat piti tosin juosta joku lasta käessä, mut kesäkuussa ei paljo enää huolet painanu! Ja tuliki koko kes harrastettua kaikenlaisia lajeja. Kauden ykköslaji oli selkeesti moukari, sitä myös kaikki kesävieraat pääs ensitöiksee koittamaa tossa lähikentällä.

picstitch-normal.jpg

Ja tokihan Jukolan yössäki piti käydä painaltamassa. Tai siis koittamassa, että onkohan kuntopohja mitotettu parin tunnin välein ohjelmassa olleiden venlojen ankkuripätkän (8 km)  ja jukolan avauksen (13km) mukasesti (ei).

kuva%209-normal.jpg

Mut oliha mulla kuitennii uus, kauheen hieno lamppu. Jossa oli aavistuksen kirkkaampi valo, kun edeltäjässään, vuoden 1994 malliston Silvassa.

Juu, kesällä oli muutenki mainiota. Kävin jossain Pernajan idyllisissä maisemissa maaseutumatkailemassa ja sitte vaa pöljäilin kotipihassa!

IMG_1918-normal.jpg

DSC_4489-normal.jpg

Sitte tuliki syksy ja kävin oikei suunnistuksen SM-kisoissa Syötteellä hakemassa menestystä. Jota ei jostain mystisestä syystä kovinkaan mahtavasti tullu! No siitä viis, syksyn paraatimatka oliki eessä taas Vuokatin 13 vaaran juoksussa. Siellä sitte kulki jo varsin mainiosti.

vuokatinjuoksu13-normal.jpg

Ja syksyllä tulee aina tavan mukaa käytyä jossai retkillä. Nii nytkin.

IMG_2190-normal.jpg

Ja sitte oliski jo vuorossa taas talvi, mutta siihe pitänee palata sitte ku se tulee!

Mutta koska tää 2013 oli mun viimene vuosi yleisessä sarjassa ja iha näillä näppäimillä siirryn virallisesti veteraaneihin, ni aattelinki julkasta ny tähä vuoden vaihteesee oikei tämmösen juhlatrilogian, jossa muistellaan tähtihetket sekä luodaan myös katsahdus tulevaan. Älä siis karkaa mihinkää!