Moi, oonko muistanu kertoo mitä mieltä oon naisten asemasta työmarkkinoilla. Tai lähinnä siitä nillityksestä, et naisia ei valita johtotehtävii ja hallituksii. Ja että naisen euro onki vaa jotai pennosia! Jumalauta! Nii vaikka oonki nainen, ni tässä aiheessa voi naiset kyllä ihan hieman vilkasta sinne peilii. Et  jos ei tullu toimarin titteliä ja kutsua Koneen hallituksee, ni ei se syy väldesti oo pelkästää siellä haarovälissä.

Otetaas ensmäiseks nää johtoportaan pestit. Kuinka moni nainen sinne on hakenu? Tai tehny näytöillää pääkallonmetsästäjille selväks, et kutsun pitäs käydä? Ni ehei, ku ujohkosti pysytää siellä rivissä puurtamassa ja sittenku kysytää, että miltäs maistuis tämmöset hommat, ni kato emmää osaa noita ja eihä mun kokemuskaa riitä ja sitä paitsi mää aattelin olla 7 vuotta kotona hoitamassa tenavia
Ja tässä kohassaha usein alkaa jo se selittely lasikatosta ja muusta bullshitistä. Öhöm, eihä sinne johtajiks valita iha jokaista miestäkää, mut miks ne ei syytä lasiosastoa?  Ja sitä vartenha Suomi on täynnä päiväkoteja, et myös äitit voi mennä töihi.

woman-normal.jpg

No sitte sinne hallituksee. Et pitäis kyllä olla kiintiöt, et saatais osaavia naisia hallitukseen! Miksei osaaville miehille oo omaa kiintiöö? Ja sitä paitsi mistähä sitä (hallituksessa suht relevanttia) liiketoimintaosaamista sais muulta ku johtotehtävistä (ks. kohta yks)? Jos sulla olis oma firma, ni haluisitko sinne hallituksee kiintiönaisia, iha vaa tasa-arvon nimissä? Vai haluisitko sinne kovimmat luut, joista on jotain lisäarvoo puodin toiminnalle? Eläköön tasa-arvo!

Ja sitte vielä rahahuoliin! Ku yhyy, mulle maksetaa vaa 80 senttiä! Ootkoha muistanu pyytää enemmä? Aika harvoin sitä palkkaa tullaa eriksee tarjoomaa lisää, tai enemmä ku muille, jos ei sitä eriksee pyyä ja omilla näytöillä ikäänku perustele, et firman kandee se maksaakki. Toinen mikä auttaa näissä neuvotteluissa, et käy hankkimassa (esim. Hervannasta, tai sitte tilaa Pietarista!) ittelleen DI:n paperit, tai hätätapauksessa KTM:kin käy. Ni eiku mää menin tonne sihteeriopistoo ja ties minne ergonomikoulutuksee ja sit ihmettelen et miks tilille kilahtaa alle pari tonnia kuussa. Kyllä se johtuu siitä, että naisia syrjitään!

Hyvät naiset, jos skilssit ja näytöt ei riitä: turha siitä on yhteiskuntaa syyttää!

t. kispe

PS: kyllä ne riittää, senkus vaa reippasti haet sitä seuraavaa johtopestiä!