Moi
kävinki tuossa männäviikolla lomamatkalla ja kun tavotteena on käydä kaikissa Euroopan pääkaupungeissa, niin tällä kertaa suuntana oli Praha.

Ja siellähän oli oikein tyylikästä. Olin avarakatseisena ja muutenkin varsin vailla epäluulon häivääkään tuuminut kaikkien itä-blokin maiden olevan yhtä hemasevia kun Latvia ja Unkari. Mutta Tsekin osalta tää visio osoittautu kyllä erheelliseks! Siellähä oli paikat vimpan päälle ja ihmiset seiso jonoissa ja sillälailla! Ja eipä muute paljo vitkasteltu julkisessa liikenteessäkää. Lentokenttä linjubiili kaahas paikalle kuuttasataa ja ovet aukes ehkä 5 sekunniks, kunnes pillit jo vinku ja suomalainen lipun leimaaja jäi oven välii ku matka jo jatku. Ja ratin takana tais taas olla jotai Huan Paplo Montoijjan kavereita (em. kaverihan ajo ainaki ennenvanhaa linjaa 23, Keskustorilta Hervantaa).

No sielläpä sitten tuli tepasteltua pitkin Prahan katuja ees taas ja joku linnaki siellä oli. Mut ehämmää jaksa montaa päivää missää kaupungissa pyöriä, vaan pitäähä sitä ihmisen päästä myös maaston puolelle. Tällä kertaa retkeilykohteeks valikoitui Jičín (en tiiä miten lausutaa, koitin kaikki eri versiot mitä keksin mut ei bussikuski ymmärtäny silti, no perille päästii siitä huolimatta!). Matkalla oli muute sattumalta yks mahtava ylläri, jumankekka Skodan tehtaat! Se koko pikkukaupunki lienee perustettu sen saatananmoisen tehtaan ympärille. Jos en oo muistanukkaa kertoo, ni meillä oli taannoin kauheen hieno vihree skoda 105!

Sillä aina mentii suunnistuskisoihi ja skodassahan pitää aina olla klassinen syyläri-vika, eli jähdytinjärjestelmä hieman onnahtelee (ja tästä seuraa usein matkanteon katkeaminen. kun auto hituisen kiehuu). Yks hienoimpia lapsuuden kisamuistoja onki, ku jonain kesäpäivänä lähestyttii Jyväskylää nelostietä pohjosesta ja siinä oli ennenvanhaa jossai Hirvaskankaan kohilla semmone lämpötilanäyttö. Ja juuri kyseisen taulun kohalla lukemat oli näin:

  • Ilman lämpötila: 32 astetta
  • Tien lämpötila: 55 astetta
  • Skodan lämpötila: 100 astetta

Hahah, oho eksyimpäs taas aiheesta. Mutta tosiaan skodan tehtaitten jälkeen matka jatku kohti Jičínin kaupunkia (kylää?), josta matka jatkui jalkasin kohti Bohemian Paradiisia. Jos oon oikein antanu itseni ymmärtää, ni Bohemian tarkottaa suomeks Böömin aluetta (vai miten vitussa se nyt lie kirjotetaankaa) ja siitähä on jotai hataria muistikuvia, et peruskoulun historian tunnilla Böömin valtakunnan hienouksista oli puhetta. Mut ei mulle kukaa ollu kertonu et miten mahtavaa siellä oikeesti on!

Jotenki tässä pellon halki talloessani aloin taas olla onnelline.
Ja voi hyvä helvetti mite mahtavia kiviä sieltä Böömin Paradiisista sitte löyty!

Neljän tunnin retkeilyn päätteeks venäläinen jätski maistu suht mainiosti. Ja kylällä nautiskeltu munakas ja purkeriannos (yht. 2€) uppos myös suihin ihan rivakasti.

Ainii ja tällä matkalla keksin uuden tavotteen ton aiemmin mainitun naurettavan pääkaupunki-matkailun lisäks. Pitääki tavotella, että käy elämänsä aikana metsäkakkelilla kaikissa Euroopan maissa!

Nojuu, Suomeenha oliki sillä aikaa saapunu kesä. Ja ohan se iha mahtavaa ku aurinko paistaa ja joutui armas aika!
Loppuu voidaanki ottaa arvauskisa: mitä luulet, onko Mr. Onni ollut tänää onnellinen?

Moi