Tere. Lakko senku jatkuu ja remontti alkaa ehkä joku päivä valmistua. Toisaalta se olis iha kiva, et viikonloppuu mennessä olis valmista, ku sillo tapahtumakalenterii on merkitty aistikkaat ja tunnelmalliset tupaantulemis-iltamat.

Tässä kun ny on lakkotunnelmis vähä yks jos toineki osuuskunta, ni paras uutine oliki kyllä ku hoitsujen asiainhoitaja tiedotti tuos ykspäivä lehen kannes että  et hänellä kuulemma on iha normaalia painon vaihtelua semmone plusmiinus 15 kg. Tällä hetkellä tavote tosin olis kuulemma miinus 20 kg. Tästähä voi helposti kalkuloida, et pudotettavaahan on oikeestaan vaan 5 kiloo (vai 35?).
No mutta siis selväks tehtii kuitenki, et tätä luonnon oikkua kuulemma tosiaan lihottaa stressi. Eli ei mikää yletön paskaruuan tunkemine suuhu ja liikunnan puute. Ei, vaa stressi! Onneks ei oo itte syylline.
Kispeä kun ei oo tässä lakon aikana paljo arkihuolet painanu, ni elopaino on tippunu melkei kilon.
Näin se menee.

No mutta sitte talvisii uutisii. Rinteitähä alkaa olla jo siellä täällä auki. Ite en oo vielä mihinkää talvilajeihi lähteny (voivittu maksa joku 30 € päivässä siitä riemusta et yks rinne o auki). Ei mulla tosin oo suksiakaa vielä, ku maahantuoja on piilottanu ne sänkynsä alle, ku ne on nii perkelee hienot!
Mutta pitää kyllä aina ihailla niitä innokkaita, jotka on ekana tuolla Laajavuores hinkkaamassa sitä 500m ladun tynkää, tai sit iha vaa soralla vetelee, ku kerran on jo pakkastaki!
Nii siis lehestäpä tänä aamuna jo luinki, et monet on kerinny tosiaa jo suinpäi talvilajit alottaa. Et yks pilkkijä ja yks moottorikelkkailija on vasta hukkunu viikonloppuna.
Voi saatana sentää että niitte aina pitää. Et ku kaks yötä ollu pakkasta, ni eiku pilkkireppu selkää ja keskelle järvee onkimaa! Ennenki oon tästä aina marraskuussa menny! Vai mikä lokakuu nyt onkaa, nonii.

Nyt pitää mennä sutimaan väriä seiniin. Uskoisin lopputuloksen olevan, jos ei iha vitun hieno, ni ainaki sinnepäi!