Hilirimpsis ja terve vaan.
Täytinkin tuossa taas vapun jälkimainingeissa yhden vuoden enemmän kun aikasemmin. Oon nyt hirmu vanha ja uskoakseni paljo etevämpi ja hienostuneempi ku ennen!
Vappu meni muutaman vuoden tauon jälkeen taas Tammerkosken rantamaisemissa. Aurinko paisto ja linnut liversi. Ja lakua sai monta metriä. Olipa lystikästä. Vietin vapun myös harvinaisen tyylikkäästi selvinsuin. Tuossa uutenavuotena kun oli aavistuksen saatananmoinen rapuli, niin päätin etten juo koko vuonna yhtää mitää. Ja hyvin on pinna pitäny. Annan ittelleni pian diplomin!

Mutta sitten onkin vuoro elintarvike-esittelyn.
Sain joskus jostain pussillisen puuroaineksia, joista ohjeen mukaan muodostuu herkkupuuro simsalapim, senku vaa kaataa lämmintä vettä päälle.
1523544.jpg

Että mitä saatanaa. Ai minuutissa? Lämpimässä vedessä?
Mai ääs.
Puuroahan keitetää oikeaoppisesti vähintään puoli tuntia (+ vartti haudutusta), joten iha suosiolla heitin ainekset pataan ja annoin porista jonnin aikaa. Ja oli muute harvinaisen rumaa puuroo.
Entäpä sitten maku. Tää herkkuhetki omenaa & luumua. Hyi saatana sentää.
Onneks oli sentää mustikoita pakastimessa, joita mukaan kippaamalla puurokkeesta tuli jollain tapaa syömäkelposta. Asiaa myös edesautto annoksen koko. Nykyää ku normaali annoskoko on melko häilyvä käsite, ettei tiiä tuleeko ravintoympyrä täytee kahella vai kuuella perunalla, ni tällä pussiannoksella ei ainakaa suotta lihomaan päässy. Oliskoha sitä valmista tuotetta ollu joku 2 dl. Silläpä sitte itse kunkin aamu lähtee melko railakkaasti käyntiin.
Yhteenvetona voidaankin tuotteelle antaa arvosanat:
Maku:  hyi vittu
Koko: sopii varmaa nenämahaletkulla ruokittaville
Näkö: oon ehkä rumempaaki ruokaa joskus nähny, mut en muista missä

Lopuks voisinki olla mieltä enerkian kulutuksesta ja enemminkin sen säästämisestä. Nykyäänhä toitotetaa joka paikassa et kuinka olis jeppistä, jos ihmiset viittis pistää sitä energian kulutustaan pikkuse pienemmälle (nyt ei siis oo puhe ihmisen sisäsestä vaan ulkosesta kulutuksesta). Että laitetaa normit uusien rakennusten enerkiankulutukselle ja hanastaki valuu vähemmä vettä ja on ympäristöystävälliset imurit.
Sit saatana tuolla mulkut ajelee jollai sitimaastureilla ja ties millä norsun kokosilla raudoilla, joissa näppärässä kaupunkiajossa palaa menovettä joku 50 litraa sadalla. Ja nimenomaa maasturiahan tarvitaa, et pääsee aamulla töihi ja illalla jumppaa. Voivittu ne vehkeet pitäs kieltää lailla. Ja ottaa kortti pois kaikilta, jotka semmosen meinaa hankkia. Kyllä perille pääsee kliiollaki. Tai fillarilla.

Loppuun otetaan vappuviikon kuntoilukalenteri, ni tiietää mistä päin tuulee.

Ma: Puntti 1.00 h + pilates 0.45 h
Ti: Testijuoksu 0.20 h + juoksu 0.40 h
Ke: Juoksu 1.05 h + lisälenkki 1.00 h
To: Lakritsan syönti kosken rannassa
Pe: Juoksu 0.40 h
La: Suunnistuskisat 6,1 km / 0.58 h + verryttely 0.20 h
Su: Pyöräily Jyväskylän järvimaisemissa 2.00 h

Sitten ei muuta, kuulemiin!