Tööt sulle ja miksei mullekki.
Joskus taannoin jo mainitsinki, ku firmalla on ens kesänä kekkerit Tanskassa ja sinne meinataan ny jollai kulkupelillä raijata kaikki 6000 duunaria paikalle. Aiheesta tuliki jo oikei tiedote, et vielä ne ei oo ratkassu logistiikan perusprobleemia, et miten saatas CO2-päästöt eliminoitua ku pöräytetää lentsikalla paikalle. No siis voivittu ei mitenkää. Firman pitää kuulemma pitää kiinni ympäristöystävällisestä imagosta. Voin kertoa että vaikka oonki noi muuten aika Neiti Vihreä, ni mulle on aivan paskanhailee paljonko siinä palaa kerosiiniä, kuha vaa pääsen kemuihi.

Sitä paitsi kaikki nää pitkän matkan liikenteen menopeleiden saastepäästö-vertailut o aivan silkkaa paskanjauhantaa. Jos mun tarvii päästä Legolandii, ni samanverran se lentoliikenne kuluttaa täysin riippumatta siitä istunko mää siellä kyydissä vai poljenko fillarilla.
Tai että on hirmu ekologista pistää auto junan kyytii Rovaniemelle. Joojoo ja sit joulun aikaa kuitenki joku toine joutuu ajamaan sen saman matkan, ku se ei mahu sinne junan kyytii. Ni jo säästy taas koko planeetta.
Ja että pienillä teoilla voi vaikuttaa yhteiseen pottiin. Nii just, auttaa iha vitusti ku mää ajan fillarilla töihi, ku joku mulkku pitää tuolla kuitenki koslansa tyhjäkäynnillä sen saman ajan.

Päivän kyynisyyspaketti on hoidettu. Lopuks pitkästä aikaa kispen energiankulutuspäiväkirja, pistetääs talvikauden kunniaks oikei 2 viikkoo kerralla:
 
VKO 48

    Ma: Puntti 0.40 h
    Ti: -
    Ke: Juoksu 0.40 h + voimistelu 0.45 h
    To: Puntti 0.45 h + pyöräily 1.00 h
    Pe: Voimistelu 0.45 h
    La: Telemark tuntipari
    Su: Juoksu 1.05 h
Yht. 6.40 h

VKO 49
    Ma: Puntti 0.45 h
    Ti: Hiihto 1.00 h
    Ke: Voimistelu 0.45 h
    To: -
    Pe: Puntti + voimistelu 1.10 h + juoksu 0.30 h
    La: Metsäretkeily 1.30 h
    Su: Juoksu 1.45 h
Yht. 8.05 h

(Haluaisin huomauttaa että tiistain hiihtolenkki tuli vedeltyä tuolla ladulla, jossa onnistui tänään juoksu täysin sulissa olosuhteissa).
Nonii mutta ku elämässä ei muutakaa viihdykettä oo, ni asettelin taas ittelleni jotai lapsellisia ½-maratoonitavotteita enskesäks. Voisinkin taas pakottaa jonkun uuden uhrin lajin pariin. Mikä täten varoituksena itsekullekin ilmoitetaan.
heihei!

PS. Huomaatteko! Siistin blogin kuvitusta asiallisempaan ja hillittyyn suuntaan. Koska oon nykyisin niin saatanan asiallinen!