Moi,
eurooppalainen pääkaupunki (ja metsäkakkeli) -projekti jatkuiki jo juhannuksena. Tätä hetkeä olinki oottanu ysiluokalta saakka (jollon päätin että musta tulee maantieteilijä, en tosin oo vieläkää päässy sinne Turun yliopistoo sisälle mihi piti mennä!). Nimittäin retkikohteena oli Iislanti! Voi eläköön!

Islantihan on ihan mahtava paikka. Kaffilassaki ne kysyy mikä sun nimi o, että osaavat huudella sitte ku eväät ja sumpit o valmiina. Suomessaha aina huudellaa jotai annosten nimiä, kuka vittu sitte enää muistaa mitä on tilannu, saati et mikä sen annoksen nimi o.
No oli siellä kaikki muuki iha mahtavaa, jos nyt alottais niistä maisemista.

Uuuuh, siellä geysirit senku purskii perunankeittovettä taivahalle että pulina vaa käy! Ja Eurooppaki loittonee Ameriikasta minkä kerkiää.Jotenki ves'kuohun äärellä sitä aina muistaa et kuka käskee.No suurin haave oli laittaa nastarit jalkaa ja päästä irti. Voi mahtavuuden hienoutta! Ei muute tullu paljo sauvakävelijöitä vastaa..Ja jos Suomessa on Mansikkeja pellot täys, ni Iislannissa on hepoja. Niitä oli ihan perkeleesti! Eikä niillä suinkaa ollu kaikilla satula seljässä, vaan ne makas siellä kyljellää vaa ja nautiskelivat kesäpäivästä!Ruokapuoliki oli kunnossa. Aamu-, väli-, ilta-, jälki-  ja iha mikskä tahansa-palaks suuhun meni skyriä. Sitähä saa nykysi meiän lähisiwastaki, mut koleksuuni oli jossain määri leveempi siellä Reykjaviikin kikkarin jääkaapissa. Ja skyr jos mikä on mahtavaa. Semmosee pikkutörppöö käytetää jotai 3 litraa maitua. Et jos proteiinit ei oo kohillaa, ni ei missää!
Iltaruokana sitte paikallisia herkkuja: valasta ja lunnia! Nepä maistui mahtavalle, ehkä johtuu sympaattisesta ulkomuodosta? (huom: valaan syömine on iha saatanan vääri iha missä tahansa muualla maailmassa, mut Islannissa se on: ihan ok!)


No tulihan siellä myös tepasteltua vähä ostoksilla ja poljettua pääkaupunki ympäri. Keskustan laidalla on muutaman litran säiliöt, jossa säilötää sitä kuumaa vettä. Sinne päälleki sai kiivetä kattomaa maisemaa. Ja ku kerranki oon ikuistettu jossain muissa ku urheilutamineissa, ni päivän asuaha pitää tarkastella lähemmi:Rillit: Savon suksistudio
Huivi: Nikita (iislannista tottakai!)
Paita: Moods of Norway (no mistähä lie)
Housut ja kengät: joojoo
Tyylikäs käs'laukku: lähikaupasta!

No sitte pitiki kiireesti tulla takasi kotio, ni ehti Rutalahdelle toimitsemaan oravapolkukisoja. Hahah.
Enää ensviikko ja sitte alkaa kesälomaa, uuuh ja jeeh!