Liu lau laskiaista!
Kaikki onki arvattavasti oottanu raportaashia, että mitenkä saatanassa se hiihtoloma sitten meni! Ni kyllähä mää kerron!

Juu, kun hiihtolomalle lähetää, ni kyytiin on hyvä pakata hieman hiihtotamineita.

(huomaa innovatiivinen rukkasratkaisu, kun sträpit on hukassa!)

Ja ensteks suunta siis Pyhälle. Jos en oo muistanu aiemmin kertoo (tai joku on vaikka vahingossa unohtanu!) ni Pyhä on yks parhaista paikoista Suomen maalla. Ja kyllähän sen arvata saattaa kuinka onnellinen taas olinkaan.

No pakkasta oli jotain -26 astetta tselssiusta, ni hitusen tahmeesti luisti suksi. Luisti se kuitenki sen verra et vähä pääs toppatakissa ees ja taas. Sitten sain kun sainki kliio auton taas käyntiin ja jatkoin matkaa kohti Suomen maan toista parhaus paikkaa, eli Pallasta.

Jos en oo muistanu kertoo (tai joku on unohtanu!) ni Pallaksella on iha saatanan mahtavaa.

Pallaksella elohopeamittaristo näytti -35 asteista, niin suksi luisti ehkä vielä hieman tahmeemmin ja tais varpaitaki hieman monossa paleloida. Mut onneks sain lainaan lumikengät ja eräsukset, ni niillä sai tehtyä retkiä pitkin poroaitojen reunuksia ja Jerisjärven jäitä.

Sitten ku keli lauhtu -15 asteesee, ni eihä sitä enää tienny ihmine et pitääks sinne ulos lähtee takki auki vai teepaidassa. Suksetki alko luistamaa jo jossain määri. Kävin vielä skinnailemassaki joku päivänä kuvassa näkyvän Pallastunturin liepeellä ja olin, oi, niin kovin onnelline.

Sitten palasin Pyhälle. Ostin matkalta hieman korvapuustia ja alotin tankkauksen. Söin niitä neljä. Ja laitoin vielä kahteen niistä päälle Nutellaa. Sitten oliki seuraavana aamuna hieman semmoinen olo, että pitäsköhä tästä lähtee vähä ladulle. Ja kun kerra nii hyvin oli tankattu ja keli mitä mainioin ni aattelin, et josko sitä suksis sitte vittuun vaikka vähä pitemmän kierroksen. Seittemän tuntia ku lykki, ni loppumatkasta ihan aavistuksen jo väsyttiki. Kun lopulta pääsin mökille, ni ensteks piti maata hiihtoasussa puolituntia kyljellää että jakso ryhtyä kaakaon keittoo.

Seuraavana aamuna kävin vielä jonkun lenkin hiihtämässä, ku elimistö oli ilmeisesti jonkin asteissa shokkitilassa ja kulki ihan kivasti. Sen pituinen se loma!

Tässä kispen hiihtoloma myös numeroina:

to: Hiihto 1:30 h
pe: Hiihto 0:45 h
la: Lumikenkäily 1:30 h
su: Lumikenkäily 1:30 h
ma: -
ti: Erähiihto 3:00 h
ke: Hiihto 3:00 h
to: Skinnailu 1:30 h
pe: Hiihto 7:00 h
la: Hiihto 1:20 h

yht. jotain reipas 20h