Juu ymmärrän, et lähes jokainen blogin lukija on päivät pitkät ihmetelly et missä saatanassa se kispe taas luuraa. Ja täytyy myöntää, sitä samaa oon itekki pohtinu!

No ensteks tosiaan nukuin viikon. Sitte heräsin ja ihmettelin toisen viikon. Sitte kävin Sveitsissä.

Ni alotetaampa siitä kevään kiintoisimmasta käpälästä, joka vaivutti naisen talviuneen! Tein oikei tämmösen kuvakollaashin, kun oon niin etevä kuvankäsittelijä. Otetaan heti kuva-arvoitus: kummalla kädellä pyöräilijä otti vauhdin vastaan?

k%C3%A4det-normal.jpgAnnetaan vielä lisävihje!

IMG_4767-normal.jpg

Noniin ja nythän käpälä on vahvistettu titaanilla ja melkein parempi ku vanha! Mitä nyt sormet sojottaa mihi sattuu..

IMG_0439-normal.jpg

 

Sitte sinne Sveitsii! En ookkaa enne käyny ja tällä kertaa suunniteltu ohjelma (suunnistusta, maastopyöräilyä ja mitä lie kreisiä downhill-ajoa) vaihtu hieman rauhallisempaan menoon (katu- ja polkujuoksua). Kohteena oli Geneve ja täytyy myöntää, et mulla tais olla vähä romanttis-hohdokkaampi kuvitelma tästä Alppien maasta, verrattuna todellisuuteen. Sen sijaan että päivät pitkät olis loikittu hameen helmat hulmuten vuoristoniityillä lehmien seassa, ni se Geneve ainaki oli melkei yhtä tarunhohtonen paikka kun Pieksämäki. Ehkä hienoin kulttuurielämys oliki se lähikorttelisto, jossa majapaikka sijaitsi. Oli nimittäi ihan joka kadun nurkassa hockereita ja heidän esimiehiään passissa. Ja kun oon tämmöne Kaardemumma-kylän kasvatti, joka ei oo paljo huoria tahi muuta maailmanmenoa nähny, ni olihan se aivan saatanan hämmentävää katsella niitä naisia töissä (ehkä kuumottavin ajatus tosin oli: mitä ne ajattelee musta?).

No sitten tutumpiin asioihin. Ens töikseni suuntasin Lausannee, jossa juostii lauantaina keväinen katujuoksu. Olin sen verran älyissäni kuitenki ollu, että vaihdoin lyhempään 10 km sarjaan (alkuperäisen 20km sijaan). Osallistujia oli aivan saatanasti, ilmeisesti yhteensä reipas 18 000 henkee. Ja sen kyllä huomaski. Kun lähtölaukaus kajahti klo 17:00 ni mahuin jo klo 17:16 lähtövaatteen alta. Ja sitte edessä oliki 10 km silkkaa vauhdin hurmaa ja ohittelua (joka on aina mahtavaa, ku tuntee olevansa kovakin menijä jos pääsee jostain ohi!).

IMG_0422-normal.jpg

Keli oli fantastinen, joku +8 ja vettä tuli kaatamalla. Mut ei se varsinaisesti tunnelmia haitannu, pändit soitti radan varressa ja koko matkan jatkuva ale, ale, ale huuto, ni ties alennusmyyntien alkaneen!

No sitte ku maaliin pääs, ni huomaski että aivittu että on kylmä, joten maalitunnelman sijaan paras hetki oliki ku pääs vihdoin suihkuu. (jos haluaa bongata blokin kirjoittajan maaliin tulon, niin se tapahtuu tuossa 15 sek kohdalla! haha). Maaliin pääsyn kunniaks sain ehkä hienoimman mitalin ikinä, pitää varmaa nikkaroida joku mitaliteline iha sitä varte!

IMG_0397-normal.jpg

No sitte koitti uus päivä ja suunta kohti Jura-vuorten harjaa. Sinne pääs kätevästi junalla! Ja tokihan ne sulat niityt oli peittyny edellispäivän sateissa hangen alle. Joten kuvassa näkyvän hyvin lyhyen testiotoksen jälkeen siirryin reittivaihtoehtoon B.

IMG_0423-normal.jpg

Eiku junalla takasi vähä alemmas rinteesee ja sitte eiku tossua toisen etee! Ja alamäkee juokseminenha on parasta, joten maisemat vaihtu varsin vinhasti. Matkalla näin myös paikallisia lehmiä, jotka oli pukeutunu kevään muotiväreihi! haha

IMG_0405-normal.jpg

No sitte se alamäki loppuki jo ja eksyin (luonnollisestikaan en muistanu ottaa matkaan mukaan vaihtoehdon B karttaa, joten vetelin ulkomuistista). Onneks eksyin nii hienoo metsää, et siellähä oli varsin mahtavaa kirmailla.

IMG_0410-normal.jpg

No sitte lopulta löysin jotai kylttejä ja aikun alko hieman vituttamaa, ku kyltissä luki että määränpäähän oli enää 2h matkaa. Siinä vaiheessa alko nimittäi jo hieman matka painamaa muutenki. No eipä auttanu ku tepsuttaa vaa menemää ja lopulta sitte löysinki perille.

Seuraavana päivänä sitten vuorossa oli tieteen ihmeelline maailma, etenki kaikkien kvanttifysiikkaa harrastavien päiväuni: CERN. Hahaha siellähä oli semmone vinha näyttely, joho sai mennä iha ilmasiks. Ja en ookkaa kyllä ennen käyny näyttelyssä, jossa en ymmärrä, voi saatanasentää, yhtää mitää!

IMG_0417-normal.jpg

Siellä ne partikkelit törmäili minkä kerkes!

IMG_0416-normal.jpg

Ei siinä kauaa menny, ku 26 km kierros oli kiihdytelty!

Nonii, sitte söin lisää suklaatia ja kroisantteja. Ja sitten tulin kiireesti takas Suomeen, jotta ehdin viettämään laatuvappua Tampereelle. Tällä kertaa teekkarihymnin joikaamisen sijaan keskityimme Nti. Teknillisen Mekaniikan ja Mr. Mustan Donitsin kanssa keittiön purkamiseen ja munkkien syöntiin. Se meni oikein hyvin.

moi