Juu tässähän on taas kaikkee kerinny.
Jukola juostiin ja siellä oli taas niin parasta, kun kerrassaan vaa. Päästiin telkkariinki komeen avausosuuden ansiosta ja ankkuroin joukkueen maaliin varsin onnistuneesti. Jotenka hiphej ja sitten syötiinkin karamelliä tutulla kokoonpanolla (koska Jukolassa tapaa aina kaikki vanhat naamat)!

Jukolan jälkeen ohjelmassa olikin vähän pienimuotosempi viestin vienti, perinteisessä keskisuomalaisessa kyläviestissä! Hahaha aivan ykkösparasta pinkoa pari-joukkueella puolentoista kilsan osuuksia jossain Joutsan takamaastoissa ja kilvoitella viekö voiton Ruuhimäen, vai sittenkin Toivakan joukkue. Olin tietenkin edustamassa kotikontuja, eli Jyväskylän napakkaa, perhepiiristä koottua joukkuetta. Eihä tommosii karkeloihi ees espoolaisia hyväksyttäiskää!

Tämän jälkee oliki juhannus ja se meni Savon maisemissa, oih nii lepposasti. Ohjelmassa oli syöntiä, saunomista (kävin jopa polskimassa) ja tsillailua. Kylätoimikunta oli laittanu kokonki palamaa, ni jo oli ilmeisesti tunnelma katossa!

Veneelläki ajettii ja mukana oli tietenki innokas merimies.

Nomutta, juhannuksen jälkee piti mennä vielä töihi viikoks mutta OUJEE! Nyt on Espoo jääny taa kuukaudeks ja tuotapikaa alkaa loma. Voi että. Ja etenkin että, ku ei oo ees asuntoo! Kamat on roudattu varastoo ja oonku mikäki irtolaine koko heinäkuun. Tukikohtana on joku mökki Tahkolla, mutta onneks ohjelmassa on matkailua vähä sekä pohjosee ja etelää, jos myöski läntee! Voi parhautta!

Nomutta, sitten, jumalauta, muihi aiheisii. Eilenhä äänestettii että pitääkö Suomee rakentaa lisää ydinvoimaa. Ja ku siellä, voi saatana sentää, äänestetää suhteellisen kauaskantosista asioista, ni sitten ykski taliaivo perusteli jaa-napin painallustaan "aluepoliittisella näkökulmalla"!. Ei jumalauta, aluepoliittisella!  Meinaako ne vittusoikoo että jossai Simossa sitte palkataa kaikki paikalliset ensi rakentamaa sitä voimalaa (eikä suinkaa haalita Virosta ja Puolasta niitä aavistuksen halvempia kavereita sinne valamaa ilmakuplia perustuksii) ja sen jälkee palkataa kaikki simolaiset työttömät atomi-insinöörit sinne pyörittämää sitä laitosta? Voi jumalauta, pitääkö aluepolitiikka ja ydinvoiman lisärakentamine todellaki sotkee toisiinsa? Ilmeisesti pitää, koska se on sitä demokratiaa (sillä pitäähän taliaivoillaki olla edustajansa).
Ja toiseksee, ni on se nyt saatana ku tommone päätös pitää runnoa läpi sellasessa ajassa, että puolet niistä nappulanpainajista ei oo kerenny ees perehtyä asiaa millään tapaa. Sitte kuunnellaa vähä niitä jotka eniten huutelee (ja jotka haluaa että Suomesta tulee energiaomavarane, jumalauta kuka täällä osaa väkevöittää uraania?) ja joilla on suurin tarve halvalle enerkialle.

En oo oikei missää vaiheessa ymmärtäny miks valtion pitäs edesauttaa tiettyjen firmojen toiminta- ja kilpailukykyä tarjoomalla puoli-ilmasta energiaa teollisuudelle. Eikö samalla logiikalla valtion pitäs myös ostaa niitten tuotteita iha saatanasti, että kauppa kävis kovemmi ja olis töitä! Ja antaa vielä veroalennukset, ettei vaa vahingossa mee rahaa yksityisten firmojen kassasta rahaa mihinkää joutavii maksuihi!
Mitäs jos oliski energian kulutuksen kasvun lietsomisen sijaan panostettu käytön tehokkuuteen?

No nytkun on saatu hyvin sytytettyä kirjailija taas liekkeihi, ni onkin aika ottaa ja lähtee kesälaitumelle! Ohjelmassa onki loman kunniaks illalla vielä suunnistuskisa (ja huomen aamulla jatko-osa tälle kisalle). Voiettä, parhauden parhautta!

Toivoo kispe