Terve
Jos huomenna heräät ja huomaat että on tullu maailman loppu, ni se johtuu tietenki siitä, että fyysikot CERNissä käynnistää huomenna universumin kreiseimmän hiukkaskiihdyttimen! Pikkusen siistiä, siellä ne hiukkaset sinkoilee sataa miljardia semmosessa 27 kilsaa pitkässä ympyrässä. (voiko ympyrä olla pitkä? no joka tapauksessa kyse on siis sen piiristä). Sitte ne törmää toisiinsa ja siitä syntyy toivottavasti kotikeittone musta-aukko! Ja jos hyvin käy, ni sinne sitte imeydytään kaikki huomisaamuna.

Se mua on muuten ihmetettäny, ku aina puhutaan ydinfysiikasta tai rakettitieteistä, ku tarkotetaan jotai iha perkeleen vaikeeta. (tosin useinha tätä termiä käytetään kääntäen, ts. ei tämä leivonta nyt ole mitään ydinfysiikkaa). No mutta itse suosittelisin kuitenkin näiden sanontojen korvaamista termillä teknillinen mekaniikka. Mitään ees lähellekkää nii vaikeeta ei oo vielä keksitty! Voi hyvä saatana sentää. Ja sitte jotkut tuolla vaa päivät pitkät huvikseen laskee, et nurjahtaako epäkeskisesti kuormitettu palkki, jos sinkoan sen kiertoradalle kulmakiihtyvyydellä alfa.

No mutta se, mikä näkyy monille todellakin olevan rakettitiedettä on kierrättäminen. Ja tarkemmin ottaen tässä kierrätysprosessissa se pöntön valinta, et mihi ne jätteet pitäs heittää. Voivittu sentää, ku toho meiän pihaa on hienosti laitettu monenmoiset pöntöt, et voi laittaa metallit ja lasit ja paperit ja paffit ja geojätteet omiin astioihi, ni sit joka päivä joku saatanan mulkku on heittäny sinne paperikeräyksee roskapussin ja metallipönttöön vanhat suksensa.
Voivittu että. Ja sit iha saadaan ite taloyhtiön jäsenet maksaa, ku pitää tilata eri auto hakemaa ne vika osotteessa olevat jätökset. Eniten tässä tietty vituttaa juuri se, että minä joudun sen maksamaan, että kaikki saatanan juntit ei osaa lukea. Ei se nyt perkele voi olla nii vaikeeta erottaa, et onko lasipurkki lasia vai muovia.
Annetaampa oikei KIERRÄTYSOHJEET:
  • piojäteastiaan laitetaan: piojätteitä
  • metalliastiaan laitetaan: metallia
  • lasiastiaan laitetaan: lasia
  • paperikeräykseen laitetaan: paperia
  • paffikeräykseen laitetaan: paffia
  • roskikseen laitetaan: roskia
Sitä paitsi metallin heittäminen tavalliseen roskikseen on sen luokan rikos, että siitä pitäs antaa joku ruoskintarangaistus.
Nii!
Tämän päivän kierrätyskasvatuksen tarjosi: kispe.