Noni johan onki ollu hieno heinäkuu.
Onneks sentää välillä aurinkoki paistellu, ni on voinu touhuta ilman paitaa (tai ilman housuja) pihalla. Which is nice.
Kävin tuossa männäviikolla tosiaa vähä ilman paitaa kiipeilemässä Tahkon rinteitä ja näin kesäaikaan siellä ei tarvikkaa väistellä satakilosia venäläisiä syöksylaskijoita, vaan ylämaan karjaa.
1720856.jpg
(kuva: tuttuun tyyliin intternetistä kähvelletty, en muista mistä)

No eipä tullu ohjeita luettua aiemmin. Ni voin kertoa, että tuli kisperille pikkusen kiire paeta metsiin, ku notkelman takaa tuli vastaa tommone kaveri (sitä paitsi siinä ylimmässä langassa ei ollu sähköt päällä, ni mistä sen ny olis voinu arvata, ettei sieltä välistä sovi pujotella vihreemmälle puolelle?). Oon jo aiemmin (esim. Latviassa villisikojen varalta) pohtinu valmiiks pelastuskeinon, jos eläimet lähtee saalistamaan. Eli mahollisimman tiheetä ja jyrkkää reittiä karkuu nii kovaa ku ehtii. Tsiisus kraist, että kaupunkilais neidillä oli tuli perseessä, sanosin. Eikä se sarvipää onneks ees viittiny lähtee mun perään.

Nojuu, on tässä muutenki ollu vähä mielenjärki koetuksella, ku ei pysty juoksemaa kunnolla. Eli urheilut onki sit suoritettu pyörien päällä tai ns. juoksujalkaa retkeillen. Vilkastaampa nyt vaikka viime viikkoset suoriutumiset:

Ma: Puntti 0.45 h + pyöräily 1.00 h + luistelu 0.50 h
Ti: -
Ke: Puntti 0.50 h + pyöräily 1.00 h
To: Lehmihaassa harhailu, Tahko 1.30 h + pyöräily 1.20 h
Pe: Pyöräily täysillä 0.35 h
La: Huuhkajan kierros 1.15 h
Su: Pisa 1.20 h

Yht. 10.25 h (tms.)

Ja ku kerran sporttiteemaan taas päästii, ni voisin lausua taas muutaman sanan.
Kun Pekingin kisat jo lähestyy kovaa vauhtia ja pitää alkaa joukkuetta kasaamaan. Ni voi saatana taas että. Ku Suomessa tunnetusti keihästä osaa heittää miehet, ni pitäähä toki lähettää täysjoukkue myös naisia sinne heittelemää. Esimerkiks tää yks vaasalainen sankari, joka on ny onnistunu kerran heittää tällä kaudella yli 60 metriä (ja onki komeesti maailman tän kauden tilastossa jollai sijalla 20 ja mitä ny kärkitulos on yli 70 m), ni eiku vittu kiireen vilkkaa Kiinaan! Et kun on vasta just ne sadatseittemättoista arvokisat käyty, ni ohan se päästävä taas. Ku tän johtoheiton jälkeen se normaalitaso on jotai 55 m ni on taas melkosen kovat saumat päästä finaalii.
Pikkuse vituittaa, ku pitää aina lähettää näitä arvokisakonkareita, joilla ei oo mitää saumaa mitaleille, johonki maailman ääriin koittamaan taas kepillä jäätä. Eikö sinne vois lähettää jotai nuoria kykyjä haistelee tunnelmia, tai sit jättää suosiolla kaikki kattomaa kisoja kotitelkkarista? Mitä.

Sitten musiikkiaiheisiin. Että jos ei juosta voikkaa, ni voi jeejeejee, rokkia sentää voi käydä kattomassa. Oonhan suuri suomalaisen rokkimusiikin ystävä ja tätä hienoutta vielä lisää, jos
  • orkesteri soittaa livenä ja
  • orkesteri tulee Itä-Suomesta
Tässä onkin tullu viime aikoina nähtyä Kotiteollisuus, Stella ja 51koodia. Voi hienouden hienoutta! Oon niin perkeleen taidokas valokuvaaja, ni laitanki oikei taideotoksen tähän esille. Kyseessä Stella, tietenki.
1720811.jpg
Marja <3

Ja ku kerran päätin valokuvaustaitojani esitellä, ni antaa mennä vaa. Kesä kun on ni, vesillä voi harrastella.
1719895.jpg

Nyt lähen vähä jumppaamaa ja sitte krilli kuumaks. Hejdo.