No nyt on kyllä korkee aika taas olla jotai mieltä. On se nyt jumalauta.
Ku Jaappanissa järähti menemää ja ydinsauvat sulaa, ni mitä tekee suomalaiset sankarit? Ni voivittu ekana rynnitää apoteekkii kahmimaa kaikki jodit ja piilteeman kautta geiger-mittari kainalossa sitte kotii kattomaa salkkareita. Voi jumalauta, kyllä mää ny saatan hoksata miks Japanissa lienee kaupan hyllyt tyhjillää, mut mikä saatana siinä on että pitää aina alkaa hamstraamaa? Hamstraamisen ideahan on nimenomaa se että mulle enite ja muille vähite. Ja se on muute iha saletti, että nää joitte kaapin ovet ei pysy kiinni ku siellä on nii paljo jodia on niitä samoja, jotka nyrkit heiluen halus ittellee ekana sen sikapiikiin taannoin.

Onneks ite voi jodinhakureissuilta säästyneen ajan käyttää esim lykkimällä pitkin mettiä, on muute iha saatanan hienot hiihtokelit tätä nykyä. Et jos nyt maailman loppu tulla heilahtaa, ni ainaki komeessa säässä!

Mutta sitten kotimaan uutisii. Ku tätä nykyä rautatietä myöte pääsee kaikki halukkaat sillä allerkia-junalla Pietarii, ni tässäpä on sitte maakuntien kauppakamarit esittäny, et olis ihan jeppistä jos se juna palvelis muitaki ku Helsingissä asuvia. Et jos vaikka yks juna päivässä kulkiski Tampereelta. Ni mitenkä tähä ehdotuksee vastaa palveluyhtiönäkin kunnostautunu veeär?

"Ylivoimainen enemmistö matkustajista tulee kyytiin Helsingistä, Pasilasta tai Tikkurilasta. Jos osa vuoroista ajettaisiin Tampereelle, heille tehtäisiin vääryyttä"

Ahahaha voivittu että. Minkähän takia ylivoimainen enemmistö matkustajista tulee kyytiin Helsingistä, Pasilasta tai Tikkurilasta? Ehkä aavistuksen vaikee nousta kyytii esim. Jyväskylässä jos juna ei käy täällä päinkää. Ja onko tässä rautatiesuunnittelijan suurin dilemma, miten niitä reittejä voi ees suunnitella ku Kuopion junahan on silkkaa vääryyttä vaasalaisia kohtaa! Ei jumalauta, tehdäänkö siinä todella vääryyttä jotakuta kohtaa, jos juna menee johonki?

No mutta, ku kerran kevät koittaa ja titityyt laulaa oksilla, onki aika kattoa miten tulevaan kisakauteen onkaa valmistautuduttu. Otetaampa viime ajat:

Ma: Puntti 0.45h  +  Hiihto (P) 1.50h
Ti: Hiihto (V) 1.20h
Ke: Puntti 0.50h  + Pyöräily 0.45h  +  Hiihto (V) 1.00h
To: Hiihto (V) 0.20h    
(tässä kohassa kävin hakemassa liisterit kaupasta)
Pe: Puntti 0.45h  +  Pyöräily 0.45h
La: Hiihto (P) 2.00h
Su: Hiihto (P) 3.00h

Yht. 12 tuntia, eli ihan jeppisjee urheilukimara viime viikolle

Hipshei sullekki!