Uujee! Hiihtokausi on tältä talvelta (?) nyt aukastu. Ja nohevimmat ehkä jo keksiki että missä sitä taas tuli oltua. Iiiiiiiii!

IMG_2067.jpg
Pyhä <3 

Ja otinki oikei kuvan joka päivä, että olis evidenssiä et oon käyny ulkona!

IMG_2072.jpg

Pyhällä oli kaiken lisäks tunturikeskuksen 50-vuotiskarkelot, joten meno oli mitä mainiointa. Tosin oma meno oli pääosin ladun ja sohvan välillä. Mutta melkosta se oli sekin! 

IMG_2077.jpg

Tosin erityisen pitkiä lenkuroita en saanu aikaseks, kun latua oli auki lähinnä 14km pätkä ja eestaas-hinkkaamine jotenki alkaa aina jossai vaiheessa jurppimaa. Sata kilsaa sentää meni rikki, ettei iha sohvalla makailuks menny koko aika. Onneks joulun jälkee pääsee takas Paratiisii, jospa sillo sitte olis jo enempi latua auki. Ainaski tunturin ympäri!

IMG_2051.jpg

Itsenäisyyspäivänä oli vähä sanosinko haastava pitovoitelukeli. Tai ei se nyt kovin haastava ollu, mut iha päi helvettiä se mun voiteluyritys meni joka tapauksessa ja lähinnä juutuin siihe latuun kiinni. Mut sitte eiku sukset naulakkoo sulamaa ja koipee lumitohvelit, joilla tepastelin Isokuruu viettämää laatuaikaa riekkojen, porojen ja suklaatin parissa.

IMG_2103.jpg

Niija oliha siellä 50-vuotiaan ja Suomen maan kunniaks oikei juhlavalot laitettu lauantai-ehtoolla!

IMG_3876.JPG.jpg

No sitten sieltä piti palata kotiplaneetalle, oli kerrassaan hienoa ajella 9 tuntia tihkusateessa kohti Jyväskylää. Matkalla käytii kuitenki oikei ulkomailla, Haparandassa asti hakemassa Sportluntsia ja muita suklaaeväitä, ni jaksaa!

Sitten teknologian pariin! En oo ehkä muistanu kertoo, et mulla on uus hieno urheilemiskello ja se kertoo kaikenlaisia jännittäviä tietoja, kuten esmerkiks että paljon kello on! Sekä montako kilsaa se kispe nyt sitte onkaa nelistäny tai lykkiny ja kuinka hurjaa kyytiä on painettu menemää. Kaiken lisäks tää uskomattoman edistykselline kapistus kertoo et millo ruoka on pöyässä! Hahahahaaa

IMG_1993.jpg

Tässä kellossa on myös niin sanottua high techiä eli korkeus-teknologiaa, joka kertoo monta metriä oon menny ylämäkee, tai vastaavasti alamäkee. Ja mulle tuli tuossa taannoin oikei kutsu osallistua Turussa kisailtavaan mäkikirikisaan, jossa tikataan 1000 nousumetriä (ja nopein 20 kertaa Hirvensalon laelle kivunnut voittakoon!), mut ehämmää ny Turkuu saakka jaksanu lähtee, ku piti mennä mummon lihapullille. Ni kävinki sitte takomassa turkulaisille tavoteajan Haminan kulmilla Uuperinrinteillä. Ku tuosta kellosta pystyy ikäänkuin hienosti seuraamaa reaaliajassa millo se tonni täyttyy.

IMG_3715.JPG.jpg
(tässä kohassa vielä kispeäki nauratti!)

Mutta arvatkaapa miten siinä kävi! Ni voi saatana toi kello petti mut heti alkumatkasta. Siellä rinteen juurella oli vissii joku katve, joho satelliitiin laasersäteet ei yllä ja eihä siitä noustujen metrien seurannasta tullu voivittu mitää! Tai tuli siitä jotai, mut rajansa siinäki, et paljo turkulaisille viittii antaa tasotusta. No onneks paikalla oli huoltomies ja analogiteknologia (joka ei petä koskaan!). Huolto kävi selvittelemässä jostai hissikopin seinältä et paljo sitä korkeuseroa siinä mäessä oikei onkaa ja hoiti vielä vauhissa ynnä- sekä jakolaskut ja huuteli sitte mäentikkaajalle, et 12,98 kertaa olis rinteen laelle noustava.

(välillä ihmettelin, et mihi se huoltomies katos, ku mäen harjalla näky vaa kumisaapas ja käsi, mut siellähän se lämpimiksee treenaili ihmislippua hissitolpassa! hahahaaa)

IMG_2019.jpg

No koitin sitä mäkeä takoa suht reipasta tahtia ja viimeset kaks nousua vedin jo vähän niinkun punasen puolella. Ja sitte oliki melkosen hieno olo kun tuhat metriä oli noustu ja piti hetki kattella vähä tarkemmin minkä tyyppisiä kiviä siihe maahan oli laitettu. Mut vaikka maha oliki täynnä oksennusta, ni kiireesti siitä vaa sitte takas mummolaa syömää lisää lihapullia ja möllimää sohvalle loppupäiväks. Se jos mikä oli laatuaikaa, sano!

Mutta nyt ku on se kello ja pelit sekä pensselit, ni mun ei tarvi enää ite ynnäillä viikon harjotusmääriä yhtee, ku kello hoitaa nekin hommat. Voidaanki ottaa kooste viimesen kahen viikon aikaan saannoksista: kello kilkatten on edetty 25,5 tuntia ja 204 kilsaa, joista noin puolet suksien ja puolet jalkasin (ja olo onki vähä sen mukanen, toim. huom.)

 

Ja mennäämpä vielä kauneushoidon saralle, sillä mulla on silläkin osastolla nyt todella hieno uutuustuote. Sain sen blogiyhteistyössä Neiti Teknilliseltä Mekaniikalta! (hahah)

Unohtakaa ne iänikuset tangletiiserit, nimittäi trendikkäimmät ja tyylikkäimmät naiset selvittää takkunsa Hervannan teknillisen yliopiston kehittämällä huipputuotteella!

kampa.jpg

Hahahahaa jos ootte pohtinu mitä ne tieteentekijät ja tohtorit siellä huippulabroissaan oikei puuhaa, ni tämmöstä!

Enskerralla voiski sitte olla vuorossa katsaus siihe, et mitä ihmettä oikei sainkaa tän vuoden aikana aikaseks! Sekä katsaus 2015 suunnitelmii. Kaiken lisäks lupasin tehä tämän plokihistorian ensmäisen toivepostin aiheesta "mitä helvettiä kispe oikei puuhaa kuntosalilla". Ja ilman muuta toteutan myös muita toiveita, niitä saa toivoa tonne kommenttilokeroon! hahahaaa