Juu tulipa käytyä Turussa. Väitöstilaisuus oli mitä mainioin, teki mieli aina taputtaa (tai ainaki vähä tuuletella) kun väittelijä osas vastata vastaväittäjän syytöksiin. Ilmeisesti se ei kuitenkaa kuulu etikhettiin, joten tyydyin vain hihkumaan mielessäin. Ei siinä, että oisin juurikaan mitää tästä lääketieteen alan väittelystä ymmärtäny, mutta luullakseni "näin se on, hyvä" tarkoittaa positiivista, oli se sitten latinaa tai suomee. Ja ku kerran väittely päätty voittoon, niin pitihän sitä juhliakki. Juujuu, jalalla koreasti ja sillälailla.

Nomutta, kun kerra Turussa, eli kaukana kotoa, oltii ni piti oikei olla hotellissa yötä. Ja hotellissaha on ykkösparasta tietenki se aamupala. Aijjai, sinne siis juoksujalkaa heti aamusta. Ja voi ny saatana, se oli kyllä semmone pettymys ettei taas pitkää aikaa. Kyseessä oli kuitenki Pörse niminen hotelli, josta kuvittelin et se olis kaupungin paras ja kystä kyllä. Ni voivittu, tarjoilu oli ku jostai saatanan Siljan aamiaiselta, jossa venäläiset pungeksii sikinsokin ja menjyy on valittu nykysen omistajan, eli virolaisten makunystyröiden mukaan. Silavaa ja persettä, hyitä ja valkosta leipää. Kahvissa oltii sentää koitettu olla oikei jotai saatanan pariisilaisia ja siellä oli semmosia keittolautasia, josta sitte voi fiinisti ryystää sitä pohjaanpalanutta kultamokkaa. Ja kaataa kuumaa maitua päälle. Aijjai. Niijoo ja sit vielä se vanha kikka, et jos ruoka pikkuse epäonnistuu, ni äkkiä vaa keksii sille uuden nimen (tyyliin andaluusialainen kesäkeitto ja meksikolainen lihamureke), ni tarjolla oliki sit teeman mukasesti saaristolais-pannukakkua. Ohh vaan ku oliki kauheen hyvää.

Nojuu, onneks sitte sieltä ehtiki kaahata takas kotio ja viettää viikonlopun kotikatsomossa. Se on kyllä nii ykkösparasta, ku hiihtolajien maailmankisat on taas alkanu. Ni voi taas mölliä sohvalla ties kuinka monta tuntia päivässä ja hihkua aina sillon tällön. Parin päivän päästä alkaa vielä ampumahiihtoki, ni piisaa ohjelmaa koko talveks. Ja voi kuinka muuten jo ootankaa helmikuuta ja olympialaisia. Iha pikkusen taas pitää viritellä kisakatsomot ja kattoo kaikki lajit. Sehä noissa seuraavissa kisoissa on parasta, että siellä Vankkuuverissa kello on sillä viisii sopivasti eri ajassa, et kisalähetykset alkaa illalla kasin aikoihi, ni ehtii hyvin kattoo iha kaiken. Voi jeejeejee.

Nositte tuliki urheilusta mielee urheilusukat. Ku urheilusukkii usein on laitettu sillä viisii kierrettä, että ne sopii vaa tiettyy jalkaa. Ja sit siellä jossai varpaankyljessä on avainkoodi et onko oikee vai vasen sukka kyseessä. Ni ylläri, että niitä sukkia o sen verran paljo, et niitä on pesukojeessa aina useempi pari myllimässä. Ja ihanku sitä muistais (tai viitsis) sitte ettiä ne vasen-oikee yhdistelmät siinä vaiheessa ku ne on kuivunu. Mutta tästähä seuraaki silkkaa parhautta! Koska tietenki niistä aina muodostuu just niitä vasen-vasen ja oikee-oikee pareja, jonka huomaa vasta jalkaa laittaessa. Ni siinä se hienous piileeki, koska nyt on sitte AINA 100% saumat, että ainaki toisee jalkaa menee just siihe jalkaa tarkotettu sukka. Ku sillä vasen-oikee pariskunnalla se mahollisuus on joko kaikki tai ei mitää (eli tietokojekielellä ykköne tai nolla) ja empiiristen tutkimusten mukaan se nolla on huomattavasti todennäkösempi tulos ku ykköne. Eikös ookki mahtavaa!

Juuno mutta koska nyt kerran on talvi ja hanget korkeet nietokset koko maassa, ni onki aika avata Demotouri. Sielläpä ollaa sitte pe ja la Hälssingissä esittelemässä kalustoa. Salettii sataa vettä ja on muutenki parasta. Sieltä löytyy Kampin eestä, hilirimpsis!