Oooh, kispen plokihan täytti viime vuonna jo 10 vuotta! Ja ajattelinki nyt näin juhlavuoden-jälkeisen-vuoden kunniaks julkasta plokin ensmäisen toiveuusinnan! Ja tätä toiveuusintaa oon toivonu etenki ite, kun tuossa yks ilta tuli tästä kyseisestä tarinasta (joka muuten on tosi..) puhetta ja en meinannu enää muistaa miten se meni. Ni näin se meni:

Metsänpoika tahdon olla 
(alkuperänen julkaisu lokakuu 2005)

Eräänä kesäisenä päivänä henkilöt A, B ja C (nimet muutettu) päättivät lähteä viikonlopun viettoon henkilö C:n kesämökille. Tarkoituksena oli samalla karsia hieman mökkiä varjostavaa kasvillisuutta, eli kaataa muutama puu. Perille päästyään he perustivat tukikohdan mökin terassille ja nauttivat hieman rohkaisua, sekä laativat toimintasuunnitelman. Roolit jakautuivat seuraavasti: 

  • henkilö A omasi (oman väittämänsä mukaan) kokemusta puunkaadosta, joten hänet laitettiin moottorisahan varteen.
  • Henkilö B omasi (oman väittämänsä mukaan) suuria voimia, joten hänen tehtävänsä oli sitoa pitkä naru mahdollisimman korkealle puuhun ja tämän avulla vetää kaatuvaa puuta ns. oikeaan suuntaan.
  • Henkilö C katsoi tässä vaiheessa parhaaksi jatkaa rohkaisun nauttimista terassilla.

Ja eikun saha laulamaan! Puuhan voi kaatua täsmälleen kahteen suuntaan: joko kohti kesämökkiä, tai siitä poispäin. Kovin vaativaahan ei ole päätellä kumpaan suuntaan puu lähti sitten kaatumaan (ja kuinka suunnattomasti hyötyä oli tästä puussa roikkuvasta naruviritelmästä). Kun metsuri A tajusi puun kaatuvan hivenen aiotusta linjasta vinoon, häneen iski eräänlainen alkukanta-reaktio. Mitä hän teki? - Kahmaisi puun karhunsyleilyyn! Tietysti ulvova moottorisaha edelleen kädessään. Mitä tästä seurasi? Ei edes irronneita käsivarsia ja suolenpätkiä, vaan kaatuva puu linkosi metsurin ilmojen halki terassin edustalle ja moottorisaha lensi kauas takametsiin.

hakkuu.jpg

Otetaampa tähän väliin tilannekatsaus. Metsuri A makaa mökin edustalla ranne murtuneena, henkilö B pitelee edelleen narunpäästä kiinni,henkilö C jatkaa edelleen rohkeuden keräämistä terassilla ja täysikasvuinen mänty makaa pitkin pituuttaan mökin katolla.

Tästäpä ei henkilö B lannistu, vaan hän saa loisto idean. Puunhan voi vetää alas katolta tämän jo aiemmin mainitun narun avulla! Ja eikun kiskomaan. Sieltähän se mänty jo lähtikin valumaan. Valitettavasti katolla, puun alla, oli jemmassa tikkaat. Ylittäessään räystään reunan, tippuva puu linkoaa katolla olleet tikkaat flikflak-sarjaan kohti taivaan sineä. Ja mihin nämä tikkaat päätyivät? Suoraan edelleen maassa makaavan henkilö A:n päähän.

Tässä vaiheessa puu katsottiin kaadetuksi, vahingot riittäviksi ja olut sopivan kylmäksi, joten sekä henkilö A, että B siirtyvät terassille henkilö C:n seuraksi.

Seuraavana viikonloppuna henkilöt A, B ja C suuntasivat jälleen tälle samaiselle kesämökille. Tällä kertaa hätiin oli tilattu ihka oikea metsuri ja henkilöt A, B ja C pysyivät visusti terassilla koko toimituksen ajan, nauttien tietysti hieman rohkaisua.