Oonki kerenny tässä pitkään ja hartaasti pohtia, et mikäs nyt jurppii. Ja nyt on tullu aika tehdä katsaus näihin aiheisiin.

Ensinnäki ku mennää ovista, etenki semmosista vähä painavemmista ovista. Niinku vaikka johonki kaupungin kirjastoo, kirkkoo tai mihi vittuu lie (jyy kat tö point) ni sit, voi saatana, AINA eellä menee joku vitun urpo, joka avaa sen oven just sen verra raollee et mahtuu ite sieltä välistä luikahtaa ku joku vitun näätä. Ja sit perässä tulija joutuu avaa sen oven uuestaa alusta asti. On se ny saatana kumma, ettei aikuiset ihmiset voi aukasta ovee ja tönästä vielä perässää et seuraavaki pääsee samoilla vauheilla.

Nirskuvat saranat. Es'merkiks Jyväskylän coffee housen toiletissa on kätevä käydä, jos sattuu kakkelikello yllättämää keskenkaiken kun on keskustassa jotai pööpöilemässä. Ni voivittu, siellä ei oo naisten toiletin oven saranaa rasvattu salettii koskaa. Semmone tuonelan nirske et paikat tippuu legoista ja meinaa kakkeliki tulla sillä taajudella housuu enne aikojaa. Kyllä on yhtä saatanaa se siellä käynti joka kerta! Jos et oo kuullu sanontaa siellä missä kispe kulkee ei saranat narise! (ai mitä, et oo?) ni nyt oot. Ei nimittäi kispen kotona (eikä kispen kavereitten kotona, mikäli mut on kerranki pyyetty kylää) narise saranat. Samantei lähetää hakemaa keittiöstä öljypullo, jos pieninki nirahus kuuluu. Eihä semmosta voi saatana kestä kukaa kuunnella!

Piste. Tiedät varmaan sen iha vitun urpon tavan ikäänku painottaa asiaansa kirjottamalla lauseen loppuun "piste". Niinku et: tästä ei neuvotella piste. Tai: mää oon iha saatanan pösilö, enkä saa juuri koskaa asiaani perille piste.

Nutraus ja vaunuttelu. Taisinki jo taannoin kertoo mitä mieltä oon nutrauksesta. Ja sit siitä saatanan lisäainepaskalitkun juomisesta on tosiaa pitäny kehittää oikei verbi. Voi jumalauta, enne vanhaa oli käytössä semmosia termejä ku juoda ja syödä. Ni nyt ku koko paskanmakune ravinto tulee jostai vitun törpöstä, ni sen liemen nautiskelusta (ja ilmeisesti koko tästä fantsusta ja nerokkaasta elämäntavasta) on pitäny kehittää oma nielemistä kuvaava termi. 
Ja satuin tossa ykspäivä vahingossa osumaa johonki liikunta-plogii, jossa oli tullu tenavia. Ja sit se juontaja kerto vaunutelleensa tänää. Vaunutella! Voi vittu sentää. Ennen vanhaa sitä paikasta toisee jalkasin siirtymistä kutsutii kävelyks, mut yhtäkkiä jos tyyrää samalla jota kiesejä eessää, ni se laji muuttuuki iha toiseks! Onks sit kaupasta kotii kävellen tulo kassittelua? Entäs syö purkkaa samalla!

No sitte ilosempii aiheisi, ei mua nimittäi aina vituta, ehei! 
Ja sen todisteeks voidaanki ottaa kuvakimara viime aikojen aikaansaannoksista.

Viimekshä taisin kertoo, ku olin siellä Jämillä nelistämässä, ni siellä ne rusinat maistu mainiolta (kiitos vaan bloginlukija-maddelle kuvavinkistä! tosi kiva että Ruotsin kuninkaallisetki lukee kispen plokia!)

IMG_1717.jpg

Noniin ja lokakuun aikana tuli kerättyä hieman evästä talteen talven varalle. IMG_1685.jpg

Omenamehua tuosta pihapuusta tuli kevyet 99 litraa..

IMG_1711.jpg

Ja sitte oonki lähinnä käyny lenkillä. Ja jotta joku uskois sen, ni oonki kuvannu oikei tämmösen kimaran (vaihoin vaa pipon välissä, et näyttäis niinku olisin tosi monena eri päivänä käyny!) Hahahaa

IMG_1752.jpg
Lähinnä oon vipeltäny menemää kotimaastoissa, koska siellä on: mahtavaa.

IMG_1871.jpg
Paitsi käväsin nelistämässä 4h lenkuran Nuuksiossa tuossa skiexpo-viikonloppuna. Siellähä oli myös melko mahtavaa! (siis Nuuksiossa)

IMG_1809.jpg
Sit kävin takomassa Tahkon rinteitä tuossa yks aamu. Ei sekää iha paskaa ollu!

IMG_1908.jpg
Ja talvi saapu myös Vaajakoskelle! Ja joku reipasha oli (ladusta päätellen) käyny tänää aamulla jo avaamassa hiihtokaudenki! Itse tyydyin ujosti lenkkareihi.

Johan siinä oliki puolikkaita naamoja koko rahan eestä. Laitetaa loppukruunuks plokin suosikkikoirasta iha kokonaine!
IMG_1742.jpg
 

moi!