Uuuujee, jos omien tilusten kurkku- ja potaattisadossa ei tarpeeks jo riemu revenny, ni nyt en tiiä mihi meinaan mahtua tän kaiken saaliin kanssa. Kartanon pihassa on nimittäin 4 omenapuuta (joka on kerrostalon kasvatille aivan saatanan paljon), joissa on satokausi nyt päässy kliimaksiinsa. Voi saatana että on nii paljo mahtavia punasia omenoita, että oon iha kiipelissä! (jos siis joku blogin lukija haluaa omenoita, nii tervetuloo Vaajakoskelle hakemaa!)

omena-normal.jpg

Joku tolkku omenan syömisessä (per päivä) vois kuitenki olla, ni nehän voi myös ottaa taltee pahan päivän varalle. Omenamehuhan maistuu sokeroidulta kuselta, joten oonki perustanu tonne saunaosastolle kuivaamon! Saunassa kun ei tuu käytyä yleisesti ottaen koskaan, ni se tila onki mitä mahtavin sadon kuivaamisee, etenki ku lauteitten alla on piilotettuna lämminvesivaraaja. Koe-erät on nyt menossa ja jos ne nahistuneet viipaleet on syömäkelposia, alotan laajamittasen toiminnan!

kuivuri-normal.jpg

 

Juu, viime viikonloppuna tuliki sitte taas käytyä Vuokatissa. Ohjelmassa oli erään firman pikkujoulut ja mikäpä mainiompi paikka niitä viettää, ku vaaramaisemat. Kävin (taas) nelistämässä suunnistuksen MM-kisojen maastoissa. Tipasojalla (jossa on niin täräyttävän hienot kangasmaastot, että meinaan joka kerta itkeä onnesta sinne päästessäni) oli taas nii hienoo, ettei missää! Keliki oli ku morssius ja rastit löyty niinku pitiki.

tipasoja-normal.jpg

Otin maaliin päästyäni oikei veikeän kuvanki, mikäpä ihmisen keekoillessa, yksin keskellä mettää!

Sunnuntaina kävin vielä Vuokatin vaaran maastoissa juoksemassa, ensalkuun MM-keskimatkan radan ja siihen perään vähän omia reittejä. Löysin myös kanttarelleja ja nehä piti tietty ottaa mukaa, todeta (jälleen kerran) et kädet täynnä sieniä on vaikee suunnistaa ja sitte piilottaa ne sopivaan paikkaa, josta ne myöhemmi ehkä vielä löytää. No sitte ku olin jo paluumatkalla hakemassa niitä piilotettuja aarteita, ni juoksin semmosen verkkoaidan reunaa (jonka sisäpuolella on joku antenni, eli sitä aitaa ei varsinaisesti oo suositeltu ylitettäväks). Ni voi veikkoset, siellä niitä keltasia aarteita oli iso nippu kasvamassa just aidan väärällä puolella! Mut eihä aarteista kukaa suosiolla luovu. Änkeydyin mahallani sinne aidan alle ja kun oikei pinnistin ja haroin kädelläni, ni just yltin! Hahaha, käsi meinas kyllä revetä olkapäästä irti, ku ulottuvuus ei meinannu ensalkuu iha riittää.

Kylläpä sitte kotona maistu sienipiirakka, ku oli nii kovalla työllä ne raaka-aineet hankittu!

Nokun mitään asiaa ei siis ollu, niin loppukevennyksenä viime viikon harj.pk

Ma: Puntti 0:45 h
Ti: Testijuoksu 0:20 h  + verryttelyä 0:20 h
Ke: Pyöräily 1:00 h + puntti 0:50 h + juoksu 1:10 h
To: -
Pe: Juoksu 0:40 h
La: Juoksu 0:20 h + suunnistus (Tipasoja) 1:40h + maastopyöräily (Vuokatti) 0:50 h
Su: Suunnistus (Vuokatti) 1:30 h

Yhteensä: reipas 9 h, pääosin varsin onnistuneita urheilusuorituksia.

moi