No sitte kesä loppu ja piti mennä taas töihi. Kamatkin on taas raijattu uuteen osotteeseen Espoossa. Tällä kertaa lähemmäs meren rantaa ja mikä otollisinta, lähemmäks konttoria. Sehä tästä seuraa, ettäku töihi ei polkase ku 3km, ni työmatkapyöräilysaldo jää iha säälittäväks. 

Nomutta, heinäkuu tuli tosiaan lomailtua ja sekös oli hienoa. Päivärahoille kuitenki onneks pääs urheilusuoritusten myötä. Kakspäiväsen kisan voitosta tulla heilahti, herramunjee, sataviiskymppiä puhtaana käteen! Meinas tulla paska housuu, ku avasin sen kuoren, jukupätkä. Niija ku oon tämmöne ykkösluokan pullonkerääjä, ni lenkilläki löyty useemman euron eestä tölkkejä mukaa (se on kätevää, jos on juomareppu mukana ni sinne voi kerätä saaliin. Muuten pitää piilottaa aarteet johonki sopivaa kohtaa, josta ne voi myöhemmi käydä vaikka fillarilla hakemassa!). No jos kohta työmatkaltaki löytyy melkei joka päivä yks tölkki, ni rahan tuloo ei vaa voi estää.

Pullojen keräämisestä tuliki mielee sitte ku tuolla lenkillä liikkuu jonkun tapahtumien jälkee (esim. Tahko mtb tai Finlandia maratooni Jyväsjärven rannassa) ni mikä saatana siinä o, että niitä kaikkia helvetin eväsgeelejä onnistutaa hyvin kantamaa mukana siihe asti kunnes se lima on nielty. Sit ne kuoret ei voivittu sentää enää mahu mitenkää mukaa ja ne roskat on pakko heitellä pitki mettiä. Voivittujen kristus että vituttaa ylipäätää roskaamine, mut vielä se että ne heitellää johonki polulle!
Koko roskaamisessa vituttaa nii ylettömästi se asenne, et joku toine sitte saa kerätä ne jätteet, jota arvon sankari ei ite viiti kantaa mukanaa lähimpää roskiksee. Ja sitte nää saatanan samat mulkut on tuolla ihmettelemässä et mikä on ku ei rahat riitä vanhusten hoitoo ja kirjastot menee kii. Eikai ne nyt saatana riitä, ku pitää palkata väkee keräämää roskia. 

Nomutta sitte siirrytää julkiselta puolelta yksityiselle sektorille. Pitääpä oikei kehua. Ja tällä kertaa Hesarin palvelua. Tässä uudessa osotteessa lehti kolahtaa luukusta klo 5.15. No tossa perjantaina ei kolahtanukkaa. Kuuesta asti sitä oottelin ja 6.30 pimputin asiakashuoltoo, jossa kerrottii että jako pitäs olla jo valmis täälläpäi, et laitetaampa jakajalle noottia. Ni jumalauta, meni ehkä 6 minuuttia ku se lehti tuli! Sitä minä kutsun hyväks palveluks!
Se mitä en sen sijaan kutsu muuks kun saatanan kunaamiseks on nettiyhtiö Nepulan touhut. Sieltä ku tilaa netin ni (tätä muuten taisin manataki jo vuoden vaihteessa) voivittu se toimitusaika on VIIS viikkoo. Siis voivittu viis. Tälläsenä virtuaaliavaruus aikana. No sitte ku tiesin että tähä osotteesee on tarkotus maallinen maja muuttaa, ni ilmotin neljä viikkoo etukätee Neppulalle että saisko sen yhteyden kenties sinne. Ja tuli viesti että laitetaampa kuparilankaa tilauksee. No muutama päivä ennen muuttoo laitoin viestiä, että minäköhän päivänä olis netti auki, ni sieltä tuli viikossa vastaus että "valitettavasti sinne osotteesee ei voi toimittaa meiän nettiä".
Voi jumalauta että taas alko hieman ottaa päähän. Taisin sitten laittaa hieman palautetta, kuinka kerrassaan hienoa onkaan että panttasivat tätä pikku tiedon murua kepeät neljä viikkoo. Ni sitte tuli vastaus, että kysy vielä Elisalta, et onnistusko jotenki niinku voivittuentiiämiten joku yhteys niitten kautta niinku. Voi jumalauta, siinä vaiheessa olin jo kysyny Welholta että käviskö että laittasitte netin samana iltana auki, ni se kävi.

Ja ku vauhtii pääsin, ni mussutetaampa vielä VR:stä. Nykyaikana ku voi iha ite mennä intterveppii ostamaa junalippua ja sit se tulostetaa mukaa. Ja siinä on semmone hieno logo, josta kondunkdoori piippaa laitteellaa ja kaikilla on hauskaa. Ku on nii kätevää.
Ni tulostimpa tuossa lipun ja oli jotku vanhat asetukset jonka johdosta se piljetti oli sen verran suuri ettei se mahtunu kokonaa siihe aaneloselle. Ja jäi jälkimmäisen junan istumapaikan tiedot pois ja kirjotin ne sitte iha kynällä siihe lipun laitaa, ni tiiän sitte mennä oikeesee tuolii istumaa. Ni voijumalauta että sen aavistuksen vanhemman malliston naiskonduktöörin piti alkaa mussuttamaa. Että ku se lippu ei oo mahtunu tähä kokonaa. No tossahan on toi koodi kuitenki kokonaa, et ei se haittaa. Nii mutta ku ne tiedot ei oo tähän tullu kokonaa. Nii ja siks oon sitte ne ite toho kirjottanu. Mutta ku ne ei oo tähän tulostunu. (voivittu mitä sitte) Aijaa. 
Mikä saatana siinä on, että VR:llä osa konduktööreistä on nii vitun vaikeita, etenkin asioista joilla ei oo oikeesti mitää väliä. Ni pakko päästä moittimaa ja tietämää ja olemaa nii saatanan tärkeenä. Et pitää känistä siitä et lippu on tulostettu liian pieneks, liian isoks, voivittu väärän värikseks tai väärällä tulostimella.

Nomutta, viikonloppuna onki sitte yks kauden kohokohdista, eli Kouvolassa ratkotaa pyöräsuunnistuksen Suomen mestaruuksia. Ja tällä kertaa saatiin myös oikei joukkue mukaa sunnuntain viestii. Siitä tulee erinomaisen lystikästä, sano mun sanonee! 

Nyt pitää kuitenki lähtee polkemaa tonne meren rantaa ja polskuttamaa! heisitten