Kurnau! 
Tuossa edellisen kirjotuksen aikaan, maaliskuun alussa olinki hienosti taas Pyhällä lykkimässä menemää reilun viikonlopun. Siellä suksi luisti ja muutenki oli mahtavaa, niinku pitääki.

IMG_2758.jpg
Jos ladulla alkaa jostain syystä kiukuttaa, eväshetki auttaa aina! Ja oon kuullu, et kuningattaretkaa ei riisu hanskoja juhlalounaalla

IMG_2764.jpg
Ladul eka, tietenki!

Tällä kertaa otin kuitenki vähä iisimmin lenkkien pituuksien suhtee ja pisin suksinta tais olla jotai kolmen ja puolen tunnin luokkaa. Oon nimittäi huomannu, et niistä latuiloitteluista kestää aina jonnin aikaa toipua (etenki näin veteraani-iässä!). Ja sehä on sitte taas pois uuesta takomisesta, ku pitää vaa uupuneena sohvalla mölliä.

No mutta voi saatana, sinne sohvalle jouduin kuitennii! Ku sieltä tunturista pääsin kotio, ni voi perkele, semmone kröhä iski, ettei mitä tolkkua. Yskin ku joku tupakoiva ravihevone yötä päivää. Jossai vaiheessa sitä yskimistä oliki sen verran takana, et kispen timanttiset vatsalihakset ja palleat ja ihan mitkä vaa voimavarat alko olee sen verran kortilla, etten jaksanu enää ees yskiä kunnolla. Ja se on jo aika surkeeta se! Ja ylläri et se oli just se viikko, ku oli ne hienoimmat kevätkelit. Ja kylläpä vitutti. Arvaa vaa kuinka paljo! Et miks sitä mihinkää hiihtämää menis, ku voi maata sohvalla kattomassa netfliksiä!

IMG_2766.jpg

No onneks siitä sitte vihdoin 10 päivän makaamisen jälkeen tokenin taas koivilleni ja kiireesti piti lähtee kipittämää, et juoksu taas joskus kulkis! Ja sillä aikaa ku olin kattellu sen koko netfiksin läpi, ni kevät oli tosiaa tullu myös Jyväskylää. Tosin ylläri et aika nuhjuseks ja sateiseks kelit muuttu heti, ku nousin kuolleista. Aattelin kuitenki, ettei vielä piä luovuttaa ja innokkaasti tossa männä viikolla, ku aurinkoki sattu taas paistamaa, sukset kainalossa kiiruhdin tonne Vaajakosken ladulle, et vielä ehtii! 

IMG_2858.jpg
kispe, sää myöhästyit!

Voi itku ja potku, vähän nihkeen näkönen oli latu. Ja luulin jo, että nyt se kausi oli sit siinä. Saatoin jopa vähä manaillaki. Mut onneks sain sisäpiirin vinkin, et vika ei oo talvessa vaan mussa, ku oon vaa väärässä paikassa! Joten pakkasin samantein Salomonit autoo ja lähin Pohjois-Savoon hoitelemaa näön vuoks vähä pineksiä. Ja voihan kurnauskis, ei ollu muuten aivan paskat ladut Tahkon suunnalla!

IMG_2869.jpg
Kyllä kanto Nilsiässä hanki ja ladutki aivan timanttia, uuuuu-jee! 

Kylläpä kelpas lykkiä menee, voi että! Kävin vielä seuraavana aamunaki kiireesti työntelemässä toisen lenkin, aivan loistavassa kelissä. Ja sittehä iltapäivällä tuliki jo räntää ja kelit tais olla siinä.

No mutta, eikun lajista toisee! Nilsiästä kotio pe-iltana ja seuraavana aamuna kohti Suomen Turkua. Ja sielläpä eiku suunnistuskausi kunnolla käyntii. Voi mahotonta, eihä Turussa vissii ees ollu koko talvena lunta, ni kyllä kelpas iskee nastarin tulta Paimion avokallioilla. Jostai syystä rastitki osu aika hyvi kohille, askel oli kevyt ja kaiken kruununa autolla ootti perinteiseen kauden avaus tapaan palkinnoks suklaatimuna!

IMG_2878.jpg
hahahaaa, ihanku kispe olis vähä riemastunu!

Kyllä laulatti! Noniin ja sitte lauantai-ehtoon ratoks laatuaikaa ja -seuraa Turussa. Ja sunnuntai-aamusta vetämää vielä uus kiekka ens kesän Jukola-maastojen naapurii. Yllättävän hyvin kulki toinenki veto ja löysin pari rastiaki!

IMG_2884.jpg

Sitte oliki aika palata kotio, sen pituinen se!

Ja kun numeerista todistusaineistoo kerran on, ni otetaampa vielä oikei yhteenveto viime viikosta.

kispen treenit vko 13 / 2015

vko%2023%20treenit.jpg

Ja kun kerran innostuin ja maaliskuu on melkei jo maalissa, niin kooste vielä koko kuun toilailuista.

kispen treenit maaliskuu / 2015

maalis.jpg
Tässä ajassa ehin näemmä yhteensä noin 260 kilsan päähän. Ja mihin saakka oisinkaa ehtiny, jos en olis maannu päivät pitkät sohvalla!

Noniin, kohta onki pääsiäinen ja arvaa vaa mihi meinasin mennä! Uuu ja jee! 
Lisäks pääsiäisen jälkee ohjelmassa on Pyhän rando-kisat. Multahan puuttuu enää kisassa tarvittavat välineet ja taidot, muuten oon iha valmis. Eli uskoisin olevani voittotaistossa mukana! hahahaaa

heippa sulle, t. kispe

PS: ilmottauduin kesän ekaan juoksukisaan Sipoonkorpi trailii, uujee! Sinne vaa kaikki plokin lukijat mukaa nelistämää!