Voi vittu.
Nyt on ilmeisesti se aika, kun lukiolaisten pitää päättää, et mihin opinahjoon ne meinaa hakea.
Ennen muinoinhan homma toimi niin, että nuorukainen mietti mitä haluaa opiskella (tai mitä haluaa tehä isona) ja haki sitten johonki sopivaan kouluun. Ehkä oli oikei joku kuvastoki, mistä sai selata et mitä kouluja on olemassa.
Entäpä nykyää, voi saatana sentää. Satuin näkemää jossai lehessä (oliskoha se ollu City tai joku muu vastaava urbaanipaskalehti) Hämeenlinnan amk:n mainoksen. Ja mitä siinä mainoksessa luki? No siinäpä kerrottii että:

Hae sinäkin hamkkii opiskelemaan, ku Hämeenlinna on niin kätevästi Helsingin ja Tampereen puolivälissä ja on nopeat yhteydet molempii suuntiin!
Meillä on myös vaikka kuinka saatanasti erilaisia koulutusohjelmia, et senkus vaa valitset!

Mitä? Koulussa on siis ykköstärkeintä, et pääsee nopeesti pois kaupungista. Ja kakkostärkeintä, että niitä vaihtoehtoja on iha perkeleesti. Kyllähä se aina kertoo opetuksen laadusta, mitä enempi on kaikkee paskaa tarjolla.

No menimpä äske oikei kunnon journalistina (hah!) tutustumaan hamkin sivuihi, ni ei siinä vielä kaikki! Ehei.
Hahahhaha voi saatana sentää, sielläpä oli linkki, et joka iikka voi liittyä hamk-posseen irk-kalleriassa!
hahahah voi saatanan saatana. What next?

Kävimpä huvikseni kattomassa Hervannan ja Jyväskylän opiskelijahakusivuja. Pikkusen oli väsyneemmän näköset. Ei valot vilkkunu, eikä ollu radiokanavan sponssaamia kreisimeininki-kisoja. Lappeenrannassa oli sentää vähä yritystä. Hahahah
Tuliskohan mustaki vielä teekkari, jos osallistuisin noihi kisoihi?

ps.
Jyväskylän yo:n mainosnaama on muuten suunnistuksen maailman mestari Minna Kauppi