Moi, mua onki jo pitempää rieponu, et todella usein suunnistus ja suuntavaisto liitetää toisiinsa. Et jos tulee puhetta suunnistamisesta, ni aina jonku pitää alkaa kertomaa (paitsi niitä todella mielenkiintosia koulu- / armeijamuistojaan aiheesta..) kuinka huono suuntavaisto sillä on ja sen takia se ei osaa suunnistaa! Voi jumalauta, eihä ne kaks asiaa liity toisiinsa mitenkää. Sen takiaha suunnistajan (paitsi Ikosen Pasin) käessä on kompassi, et se näyttää mihi päi pitäs mennä (tai jos tarkkoja ollaa, se näyttää missä o pohjone ja sen avulla sitte voi ite päätellä mihi suuntaa olis hyvä painella). Samalla logiikallaha satasen juoksijoilla on tosi hyvä ajantaju, kun ne osaa juosta alle 10 sekan.

usain-bolt-record-081609.jpg
Usainilla on todella hyvin kehittyny ajantaju!

No toinen mikä hieman vituittaa on se iän ikune pitäminen. Tiiät varmaa kun aika monilla tapana on puolustella omaa vätystelyään sanoin: ”mun kyllä pitäis..”  Ja toho pisteiden tilalle naiset usein laittaa esim: ”ottaa itteeni niskasta kiinni”, tai ”ruveta käymää lenkillä” (itse suosittelen siihe esim: ”työntää nää suuret aikomukset perseeseeni”).

Voi jumalauta, jos jotai aikoo saada aikaseks, ni ainoo keino on lopettaa se aikomine ja alkaa takomaa. Yllättävän paljon saa nimittäi tällä keinolla aikaseks. Ja toiseksee, kaiken joutilaaks jääneen ajan voi viettää mahtavasti ilman mieltä kaihertavaa ”mun kyllä pitäis” pohdiskelua. Tähä takomiseenha auttaa myös se, että kandee haluta vaa semmosia asioita, joita oikeesti haluaaki saada aikaseks. Esim. jos ei haluu käydä podaamassa, ni minkä vitun takia sitte mun kyllä pitäis?

Ja nyt jos koskaa tää pitämisen lopettamine onki helppoo! Nimittäi kispen ploki muuttui juuri trendikkääks ja alkoi siihen kuuluisaan blogi-yhteistyöhön! (eli ku mää kehotan kaikkia lukijoita lataamaan tommosen hienon urheiluapsin ittellee, ni saan vastalahjaks pullaa! Tämä jos mikä on win-win!)

Eli eikun vaan lataamaan Training Apps, (löytyy samalla nimeltä sieltä sun puhelimen aps-kaupasta, ei maksa mitää!) napsuttelet sieltä päivän treeniohjelman käyntii ja eiku menoks! (ja heti ku treeni on tehny, voit ilmeisestikin töötätä sen suoraa jokaisee sosiomediaa, ni kaveritki saa tietää kuinka reipas oot taas ollu!) 

IMG_1945.jpg

Oon ihan ite saanu toimia kyseisen apsin koe-mankiina ja oonkin antanut jo nerokasta palautetta kehittäjille. Nyt myös kispen plokin lukijat saa koklata ja antaa palautetta (sen voi jättää joko tuohon alle kommenttilokeroon, tai suoraan järjestävälle taholle.) Saattaa nimittäi olla vielä semmonen win-win-win sitsueissöön käsillä, että palautteen antajatkin saa pullaa! 

Ja jos ei jostai syystä aitajuoksijan vatsatreenit, tai kiekkomestarin pakarajumppa saa syttymää, ni tuolla on myös aika hyvät ohjeet beisikki-muuveihi, joita itse kukin voi treeneissää tehdä (eläköön yksinkertaset, perusmuuvit!). Yks liike tuolla listassa kuitenki on, josta ajattelin vielä antaa palautetta. Nimittäi se tuonelan plankku. 

IMG_1944.jpg

Tiiättehän, tuo aivan imbesilli asento, jossa etenki naiset viettää nykysin aikaansa joka salilla. Voi saatana, mikä liike toi nyt on olevinaa ja missä lajissa tommosesta vaakatason staattisesta pidosta on jotai hyötyä?? (en usko et kaikki suomalaiset naiset laskee kelkalla jäistä ränniä naama eellä..) Toi liike on suomeks sanottuna ihan perseestä ja likimain yhtä turha, kun ne iän ikuset istumaan nousut, jos siis vatsalihaksiaan haluaa kehittää. Nostakaa nyt sitte ees toine jalka / käsi ilmaa ja vetäkää polvi rintaa, et tuossa asennossa jäkittämisestä olis jotai hyötyä!

Ja loppuun vielä terveisiä ladulta. Tosin aika kiviset on vielä ainaki Vaajakosken ladut, mut kävin kuitenki tänää takomassa parin tunnin sauvarinteen. No takomassa totta tosiaa, vissii alkaa olla vähä liikaa voimaa, ku jumalauta sommasta lähti piikki irti kesken kaike! Hirmu kiva sohia jäistä sorapintaa semmosella muovitöpökällä.. sano.

Noniin, kaikki siis hyvin valtakunnassa. Kerroha sitte meni treenit suju!

t. kispe