Moi,

nyt voisin kertoo mitä mieltä oon kansallisaloitteista. Et nykysinku tarpeeks kerää tuolla jossai festareilla ihmisten nimmareita listoihi, ni sitte eduskunnassaki pitää pohtia, et onks tässä nyt sitte älyn häivääkää. Ja voin kertoo, että ei todellakaa. Et nykysin vaikuttamine on sitä, et painellaa netissä nappuloita ja peukkuloita ja tykätää ja endorsataa. Ja sitte voi mennäki sohvalle kattomaa telkkaria, ku jo nii uupu siellä demokratian ja aktivismin melskeissä!

Otetaas ny esimerkiks tää, että tarvitaanko pakkoruotsia kouluissa. Ja sinne on nyt ymmärtääkseni 50 000 valopäätä piirustanu nimensä, että kyllä siitä pakosta pitää nyt päästä eroo!! Voivittu että, pakkoruotsi! Voikoha ihmisellä olla mitää traagisempaa kohtaloa, ku joutua parin vuoden ajan opiskelemaa muutaman tunnin viikossa jotai vierasta kieltä? Et siitä on varmaa aika monella taittunu elonkulku syöksykierteeks kohti hautaa, iha vaa ku joutu opettelee pari sanaa ruotsia, että tack så mycket! Öhöm, siis eiks peruskoulussa oo iha yhtä pakko opiskella myös kaikenlaista muuta? Muistaakseni siellä oli pakkomatematiikkaa, pakkoenkkua, pakkohistoriaa ja voivittu soikoo pakkoliikuntaa! Miksei niitä vastusteta yhtä ponnekkaasti, pitäähä jumalauta koulussa olla vaa itevalittuja aineita!

Noniin, takasin kansalaisalotteisiin. Niissä on semmone pieni loogine ongelma, et jos nyt on esimerkiks se 50 000 hahmoa, joitte mielestä pakkoruotsi on perseestä, ni mites huomioidaan se arviolta 4 550 000 henkee, joitten mielestä ruotsin opiskelu on ihan okej? Et pitääkö nyt saatana soikoo kerätä uus alote, et kannatetaan pakkoruotsia, jotta seki näkemys tulis ilmi?
Ja sitte vielä se uusin alote, et - voi jumalauta - voiko olla todellista, et Suomessa vielä nykypäivänä pitää kerätä nimiä listaa, jotta itsekuki sais mennä sen kanssa naimisisii, kenen kanssa haluaa. Eiks puolison valinnan nyt vittusoikoo pitäs olla iha jokamiehenoikeus, eikä siihe tarvi pyytää kristillisdemokraattisilta, perussuomalaisilta, tai ylipäätää yhtää keltää lupaa. Vaikka siis tätä alotetta kannatanki, ni ohan se saatana kumma et ihmisoikeuksia pitää Suomessa anoo. Ja ihmisoikeudet on näemmä samalla viivalla jonku turkistarhauksen ja pakkoruotsin kanssa. Joku tolkku sentää!

No siitä pakkoruotsista tuliki mielee, tossa oli just uutine et valtion omistama Finavia (joka siis operoi Suomen lentokenttiä) on pistäny kesällä nettisivut uusiks ja siis hei siellä on versiot suomeks ja enkuks ja venäjäks, mut ei ruotsiks! Ja eihä se käy! Ku Suomessa jokasella on oikeus saada palvelua äidinkielellää. No sitä koitettii perustella, et jos kentällä käy 50 miljoonaa matkustajaa vuorokaudessa (tms.) ni niistä suurin osa ei tarvi sitä nettisivua ruotsiks (saati suomeks).  No siihe sitte kielivaltuutettu ja vähemmistöoikeuksien puolustus tarttu, että niiiii-i, mutta silti on oikeus
Kuinkahan monta henkilöö Suomessa oikeesti on, joka ei osaa yhtää sanaa suomeks (esim. lentokenttä, tai Helsinki-Vantaa). Et on oikei huolellisesti kasvattanu itsensä pullossa ja kääriny sellofaanii, ettei vahingossakaa osaa ees alkeita. No voiha semmosiaki tosiaa muutama olla. Ni näitä muutamaa vartenko pitää perustaa omat nettisivut, jos ne nyt sais päähänsä lähtee Fuerteventtuuraa lomalle? Eiks samalla logiikalla kaikki maailman nettisivut pitäs olla ruotsiks, jos sinne vaikka joku eksyy, joka ei muita kieliä osaa? (voisin myös kuvitella, et vaikka kotona saiski palvelut haluamallaa kielellä, ni siellä lomamatkalla voi olla vähä hiljasta ruotsin kielisten ohjettein osalta).

http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135250116966.gif

Mitä tästäki opimme, ei pakkosuomikaa olis haitaks kellekää!

Nyt pitää mennä ratkomaa paikallis-ilmaston lämpenemisee liittyviä kysymyksiä tonne takan ääree, moi!