Nykysinhä nuorison (ja miksei aavistuksen vanhempienkin ikäryhmien) ykköstoive-ammatti on julkkis. Ja mitä se julkkis sitte sisältää noin toimenkuvana, ni käyää kaikissa ilmeisen trendikkäissä pippaloissa ja ensi-illoissa ja pannaan jotain toista yhtä tärkeetä julkkista ja sitte ku ei kutsuja kemuihi ala kuulua, ni tehää taas jotai nokkelaa jota voidaan tilittää seuraavassa seiskassa. Ja omia tulojaha ei sinäänsä tarvi ees olla, ku lehet maksaa uudet tissit (tai voivittu, uuden leuan hahahahaha) ja kemuissahan saa jotain knaksuja.

No sitte tästä julkkisryhmästä on tietenki eri haaroja, et millä avuin (tai millä yleensä varsin kadehdittavalla meriitillä) sinne julkisuuteen on päästy. Et on työnsä puolesta, omaisuutensa puolesta tai jonkun säälittävän telkkariohjelman johdosta pinnalle päässeitä, sekä sitte tietty nää siivellä tulijat (joka on tietty paras ryhmä, voi eläköön!). Näillä unelma-ammatissaan oleville tällä ryhmällä ei tietty oo mitää väliä, tärkeintähä on että sinne julkisuutee on päästy ja siellä sitte pitää pysyä as long as possible. Sillä ei ilmeisesti oo mitää merkitystä, että ketään ei todellakaa kiinnosta et mitä on tullu taas tehtyä ja mitä kaikkia ongelmia oli syntyny viimesen reissun seurauksena.

Nomutta, edellämainitun siivellä tulija -ryhmän lisäks ehdoton suosikkilaji on nää ns. glamour-mallit. Glamour-mallihan tarkottaa sitä, että itse nimetään itsensä tähän ryhmään, vaalennetaan tukka, laitetaa metri lisäkettä, aivan vitun mauttomat vaatteet ja sitte pousaillaan kuvauksissa ja ollaan ilmeisen eroottisen näkösiä (voi ahahahhahaha, tottatosiaan) ja voiha sitä sitte perustaa vielä jonkun koomisen tanssiryhmänki (hahahahaha). Ennen vanhaa glamour ymmärtääkseni liitty siihe että oli rahaa, jolla pistettii haisemaa että oli pelit ja pensselit ja kaulassa roikku timantit ja olalla kuolleet eläimet. Ni nykysin se meneeki siis nii, että kerrotaan seiskalle et nyt mää oon glamour-malli (vaikka näytän ihan vitun halvalta näissä mauttomissa kuteissani ja naurettavalta pelleltä noin ylipäätään poseeratessani tässä nyt jotenkin hienosti), vaikkei mulla oo yhtää rahaa. Et voisitteko maksaa mulle uudet puupsit, ni esittelen ne sit enslehen glamour kuvissa! Hahahaha voivittu, näin ne termit kokee inflaation. Ainaki Suomessa.

Mutta koska oon saikkarilla, meenki viettämää klamour-elämää tonne peiton alle ja lukemaan norjalaista korkeakirjallisuutta. Ha det bra