Nonii ja sit voisin taas olla mieltä (eilis)päivän polttavista uutisista.

Ykkösenähän on tietenki tää harripotteri. Voi saatana sentää! Et ku joku lasten kirja julkastaa, ni siel on kolmen maan armeijat valjastettu vahtimaan sitä kirjasäilöä ennen julkasupäivää. Ja sit ne hupsvaan! lähettelee niitä kirjoja johonki Itä-Suomen marketteihi. No sattuuhan sitä. Mutta parhaat naurut kyllä tarjos taas nää uutispätkät, missä näytettii jostai kirjakauppojen eestä jonoa, kun jengi istuu siellä monta viikkoa jonossa rillit silmillä ja joku saatanan noitahattu päässä. Voi hyvähelvetti sentään. Eikö niillä muuta tekemistä ole? Loppuuko ne kirjat kaupasta, jos ei pääse ekana sinne sitä kahmimaan? Onko lukukokemus jotenkin erilainen, jos sen lukee vasta tällä viikolla?

Keskisuomalaisessaki oli oikei tartuttu asiaan ja haastateltu kansalaisia, että "haittaako sinua, kun inttervepissä on jo etukäteen luettavissa koko kirja?". Justiinsa. No tosin tässä samaisessa korkeatasoisessa maakuntalehdessä on muutenkin juttujen laatu aivan sitä priimaa. Etusivun otsikoita ovat viime päivinä olleet mm. "Englannissa ollaan vuosikymmenten uppeluksissa" ja "Keski-Suomessa ajetaan useammin kuolonkolareita".

Noniin ja sitten urheilu-uutisiin. Suomenpoika meni ja viskas kepillä sitä pituushyppääjää. No nyt tää haavoittunu toope ilmottelee päivittäin medialle kostoaikeistaan ja siitä mimmonen mulkku se Pitkämäki onkaan, kun ei tullu hänen päätään silittelemään ja laittamaan laastaria. Eikä ees keskeyttäny kisaa, eikä polttanu turmakeihästä. Voivittu sentään. Hyvä huudella sieltä hiekkalaatikon laidalta, että kaikki kisat pitäs keskeyttää, ku yhteen sattuu. Pakkaisitko ite kepit kassiin, jos olis miljuuna dollaria jaossa? Kuten joku nokkela jo totes, ni Räty olis vastaavassa tilanteessa vaatinu uuden heiton, ku kaikenmaailman patonkeja hyppii tielle.