Moi,
ehkä eilen ihmettelitteki et miks hälyytyssireenit soi ja ihmisiä kehotettii pysyttelee sisätiloissa. Ni määpä kerron.

Tulin kotii rankalta työmatkalta ja sitte mulla oli vähä nälkä. Ja ajattelin, et kah tuollaha o jääkaapissa kaalia (eli kaalta) ja jauhelihaaki ni määpä keitän niistä iha saatanan herkullisen keiton! Siinähä ei mee ku yks ja kaks sekunttia, ku paistaa lihakset, kippaa veden sekaa kaalit ja sipulit ja kauhallise kaikkia jännittäviä kaakkois-maailmankolkan mausteita. Ja sitte onki jo valmista ja voi alkaa syömää!

Ja sitte ku oli nälkä, ni otin santsilautasenki. Ja siinä ku uppouduin tunniks Hesarin maailmaa, ni siinähä alko taas hiuka huikomaa ja eiku kattilasta lisää soppaa. Ja sit kävi se klassine, et keittoo jäi nii vähä, et parempiha se viimenenki lautaselline on syödä samantei pois kuleksimasta!

Sitte lähin tonne vähä lenkille ja alkoki vähä mahassa paine kertyä. Ja ai hyvä jumala sitte loppuehtoota, ku sitä kaasua alko sitte purkautumaa atmosfäärii! Siinä pihan oravat yks kerrallaa kipsahti alas männyn oksilta ja verhot tippu ikkunoista ja salaatista irtos lehet toisistaa. Mitenkä sitä ihmine voi nii karmeelle oikei haista!
Se ei siis ollu kovin lempeä kesätuuli, joka verhoja heilutti! Ei, vaan semmone pahimmanluokan myrkkykatku, että hampaatki piti harjata monee kertaa, etteivät reikiinny!

Tänään oon saanu ehkä kaiken sopan toisesta päästä ulos ja ilma alkaa kirkastua Keski-Suomessaki!

Hahaha, no sitte tähä teemaa liittyen, nii pitääpä mainita kun tossa vappuaattona vierailin neiti Teknillisen Mekaniikan (sekä herra Mustan Donitsin) köökissä ja sielläpä munkinpaiston timmellyksessä tuli nerokas idea, tehää vielä tippaleipiä!
Ja eihä tippaleipien teko nyt kovin vaativaa pitäs olla, senku turistat ohuena nauhana sitä taikinaa sinne öljyn sekaa. Hahahah, kas näin!

Pon apetiit sulleki!

t. kispe