Hah, nythä lehessä onki ollu juttua, ku Ameriikan pankki- ja autopomot on ollu kainona ja pyytäny muutamaa markkaa lainaa. Ettei pytingit menis nurin. Ni parastaha tässä oli et esim. sitipankki oli sit loppuvuodesta just tilannu pomollee uuden yksityis-suihkarin, jolla se sit voi lennellä ympäriinsä tapaamaan padeja. Et kuulemma oli vaan 50 miljoonaa dollaria se koneen hinta. Ja tokiha hyvästä pankin johtamisesta pitää poonukset saaha, pistetääs nyt vaikka 40 miljoonaa. Ja sit seuraavana päivänä käydää Opamalta pyytämässä, et viittisitkö pikkuse vipata, ku meillä vähä kirstun pohja pilkottaa.

Ja sit vastaavasti nää suurimpien autopuotien heput oli kukin lentäny niillä omilla suihkukoneillaan Opaman luo rahaa pyytämään. Hahahah

Se on kyllä hienoa, että osataan olla sillä viisiin nöyrinä ja vaatimattomina.

No mutta sitten kotimaan asioihin. Ja tarkemmin ottaen tietenkin Jyväskylän asioihi. Tuossapa oli nimittäi eile oikei Keski-Suomen hiihto tuossa lähimaastossa ja sielläpä sitte kuulkaa toistasataa äijää lykki viittäkymppiä mehut rinnuksilla.

Tästä kisasta oli kyllä tiedotettu jo valotolppiin niitatuissa tiedotteissa, mutta ehämmää malttanu pysyä pois tieltä, ku kerranki pääsee ihka oikeen hiihtokisan tunnelmii. Siinäpä meinasin tosin jäädä kärkiletkan jalkoihi, mutta kyllähän se hauskuus alko vasta vähä myöhemmi, ku kaikki ne kunnon hiihtopapat alko sieltä puskemaan ohi. Kyllä oli niin tyylit kun välineetkin moninaiset. Kävin tosin välillä vähä toisaalla hiihtelemässä ja sit ku palasin kisareitille, ni siellähä oliki jo taso laskenu sen verran että pystyin jopa ohittamaan pari viimestä. Haha

Otin oikei kuviaki muistoks, mut ne pitää julkasta vähä myöhemmi, ku piuha löytyy. Pakkasta oli kerranki oikei napakat -22 joten ainaki sukset piti kiitettävästi. Tosin sen verran kiviset on paikoittai noi lähiladut, että melkosta silppua on retkeilijän sukset tätä nykyä, ku ei ehi kaikkia väistellä. Onneks ensviikolla pitäs tulla oikei säkilline uusia välineitä, ni kyllä sit luistaa!

Kun en oo aikoihi julkassu har.peekootakaan, ni nyt onki korkee aika. Tää viikko oli aika hiihtopainotteinen. Ku kerranki on talvi.

  • Ma: Hiihto 1.30 h + pyöräily 1.00 h
  • Ti: Puntti 0.50 h + pyöräily 1.00 h
  • Ke: Puntti 0.50 h + pyöräily 1.00 h
  • To: Hiihto 2.15 h
  • Pe: Hiihto 1.30 h
  • La: Hiihto 1.30 h
  • Su: Hiihto 1.30h + hiihtely 1.20 h

Sittempä vielä pitää ottaa katsaus tulevaisuuteen. Tässähä alkaa se vaihe koittamaa, ku pitää taas ruveta ettimää ittellee töitä. Ja toiseksee vielä miettiä, että mistä niitä töitä hakee. Et toiseen vaakakuppiin vois asettaa esim. vitun hienon uran ja rahaa ovista ja ikkunoista. Ja sit siihe toiseen kuppiin esim. et pääseekö hiihtämään talvisin kotiovelta ja 5 min aamuruuhkat.

Tällä hetkellä hiihtokuppi johtaa tietenki iha ylivoimasesti. Katotaas mikä on ääni kellossa ku suunnistuskausi alkaa lähestyä. Nää on vaikeita asioita! Hiiala hoi.