Juu! Varma kevään merkki on taas, että oon paljo vanhempi ku aiempina keväinä. Voiettä, vielä neljä vuotta ja pääsee veteraanisarjoihi! Sit on parasta.

Mutta ku oon vielä nii nuorekas, ni pitää pinkoa kisat yleisessä sarjassa ja kisoissa on tullu käytyäki viimme aikoina. Vapun päivänä nelistin sillä viiisii mallikkaasti pitkin mettiä, että sai oikei palkinnon! Eikä siinä vielä kaikki, vaan seuraavana päivänä lähin vitsikkäästi 10km maastojuoksukisaan ja kerkesin maaliin ennen seuraavia ja palkinto tuli sieltäki. Ja ei mikä tahansa palkinto, vaa Olavi Virran parhaat CD! hahahaha, mahtavuutta. Annoin sen sitte tänää mummolle äiteenpäivälahjaks ja oikei oltii kaikki tyytyväisiä.

No mutta kävin sitte vielä tänkin viikonlopun kunniaks kisoissa. Lauantaille sattuki oikei mukavan keväinen sää. Mitä lie kolme astetta lämmintä, vettä sato ja tuuli.  Radat oli kunnon suunnistuskisahengessä mahollisimman pitkät ja maasto pidätteli muutenki menijää parhaansa mukaan. Paleli sitten iha vaa aivan saatanasti ku sieltä viimein tunnissa ja vartissa suorin itteni maalii. Ja se onki hienoo siellä jossai tienposkessa vaihtaa kuivaa ylle, ku käpälät ja koivet on nii märät, ettei kalsarit mee jalkaa ja käsi tuu hihasta ulos. Siinä ei iha kauheesti haitannu, jos paita ei sattunu menee just oikei päin päälle, tai kalsarin puntti sattu jäämää kolme kertaa koiven ympäri kierryksii. No siitäki vihdoin selvittii, eiku kliion lämmöt täysillä puhaltamaa ja nokka kohti mummolan lihapulla-apajia. Ja jos oikein muistan, nii lihapullan palanpainikkeeks taisin hieman mutustaa keksiäki. Ja lakuja. No sitte aamulla oliki taas kisa eessä, tällä kertaa onneks vähä lyhempi ja maastokin sillä viisiin napakka, että sieltähä ehti laukata maalii alta 7min/km tahtiin, mikä on allekirjottaneelle jo ihan kelpo kyytiä.

Itsestäänhä olis muute aina hauska julkasta kuvia, jossa juostaa ku mikäki saatanan tuulispää ja askel on komee ja sillälailla. Mut todellisuus on kuitenki hieman toine ja pääosin aika menee kiven päällä merenneitona tasapainoillessa

(Tää kuva ei tosin oo oikeista kisoista, vaan paikallisen seuran cupista, mut voisha sitä sielläki koittaa ees hieman)

Mutta nyt ku o toukokuu, ni kirjailijan almanakkaa onki merkattu kisojen lisäks muutama meno. Alotin nää menot tällä viikolla Tukholmassa, jossa piti käydä kouluttamassa ruotsalaisia olemaa kunnolla. Ajattelinki ilahduttaa just sua tässä kuukauden aikana matkareportaasein, tosin kuvamuodossa, eri paikoista missä tulee poikettua. Ja tässäpä ensmäine. Ulkomaalla ku o nälkä, ni pitäähä sitä jotai murua saada illalla suuhunsa. Ja oih! mikä menjyy!

Ruokana siis paketilline ilmakuivattua kinkkua, tsiapattaa sekä juggee ja suklaatikaakkua. Eikös oo herkullista? Ulkomailla kaikki on myös suurempaa ku kotona ja siellä on veneitä. Taustalla aistikas majapaikka, jonka kulmahuoneesta oli sitten hyvä kuikkia kaupungin menoa iltasin.

Seuraava meno onki sitte jo ensviikolla ja voi jeejeejee! Mihinkä muualle ihmisen tarvii päästä ku Norjaa? Ni ei mihinkää! Tällä kertaa suuntana on Porsgrunn, siellä se on Telemarkin maakunnassa ja pitäähä sinne ihmisen päästä, jos kerra omistaa telemark suksetki! Aikoinaa jo lupasin, etten koskaa enää lähe halpalennolla mihinkää, mut Norwegianin kohalla lupailut sai jäädä. Ei maksanu ku satasen eestaas Osloo! Voiettä.

Ainii ja sittehä mun pitiki taas olla mieltä. Ku eikös ennevanhaa geeliä pistetty tukkaa, ni nykyää sitä pitää laittaa kynsiin. Siis voivittu, onksulla geelatut kynnet? En tosin tiiä onko tekokynsillä ja geelauksella jotai eroa vai ei, mut tämmösen termin oon jostai pongannu. Ja oon tuolla ulkomaailmassa kattellu ku joka toisella tsiksillä on, voi saatana, semmoset iha vitun tyhmän näköset muovinpalaset liimattuna sormenpäihi. Eiks ihmisellä oo sormet just sitä varte, et voi tehä kaikenlaisia asioita? Ni ei, ku voivittu käyää jossai hoitolassa laittamassa kynsii semmoset naurettavan näköset palaset ja sit tökitää puhelinta jollai rystysillä. Ja ei siinä vielä kaikki, et jos ei ne tekokynnet oo tarpeeks torspon näköset, ni sit pitää ilmeisesti kesän kunniaks laittaa samanlaiset vielä varpaisii! Hahahah voivittu, varpaisii. Anna mun kaikki kestää. Ilmeisesti tekokynnet on sit jonku trenditietosemman mielestä hienot. Mut voin kertoo: ei oo. Hahahah voivittu, ne on reilusti torspoimman näköset pitkää aikaa.

Mutta nyt pitääki mennä syömää puuroo, keitin sitä ihan ite! Heippa