Moi, ehkä oon ennenki tuonu ilmi mitä mieltä oon tasa-arvosesta avioliittolaista, tai siis siitä saako aikuiset ihmiset Suomessa iha vapaasti valita kenen kanssa menevät naimisiin. No nythän tää aihe on (ihan syystäki) taas tapetilla, kun siellä on lakivaliokunnassa äänestetty omantunnon mukaan pitäskö kaikille antaa samat ihmisoikeudet ja ylipäätään miten toisia ihmisiä kohdeltais. Ja äänestyksen tuloshan oli, että tasa-arvo kuuluu ennenkaikkea tasa-arvosille! Se jos mikä on hienoa!

Ja ei siinä vielä kaikki, vaan viikonloppuna joku pastori oli kerranki ollu reipas ja siunannu naisparin avioliittoon ja siitäkös nyt jaksetaankin vääntää. Hahaha voivittu, sieltä tietenki kiiresti joku vielä pätevämpi ilmotti että ehei, ei se mikään avioliiton siunaus ollu, vaa rukoushetki, joka on siis hei iha eri asia! Voivittu sentää, vaikken todellakaa tiedä mitä avioliiton siunaus tarkottaa, saati mikä siunauksen ja rukoushetken ero on, niin tässä asiassa kirkko vaikuttaa ihan hieman suurehkolta vitsiltä. Et jos poliisi sanois että mää pidätin sen rosmon, ni kiirehtiikö sieltä heti poliisipäällikkö vakuuttamaan, että ei se siis pidätys ollut suinkaan, vaan poliisi yhdessä tämän kansalaisen kanssa neuvotteli siitä tulisiko kädet laittaa selän taakse metallilenksuihin ja mentäisiinkö yhdessä ajelemaan pakettiautolla kohti keskustaa! Tää termeillä kikkailu ja vastuun pakoilu alkaa ihan hitusen vituttamaan, kun kyseessä on suhteellisen tärkee asia. Ja etenkin kun perustuslaissa todetaa et Suomessa ei ketää saa syrjiä, ni sit aletaa jostai raamatusta kaivelemaa todisteita, että kyllähä ny tiettyjä ihmisiä saa kuitenki syrjiä!

MorganFreeman-normal.jpg

Niin ja vielä palatakseni tähän avioliittolakiin, niin se vaan on niin perseestä, että valtion pitää ottaa siihen kantaa millasia sopimuksia aikuiset ihmiset keskenään tekee. Kas kun ei asuntokauppaaki säädellä, että homot ei saa ilman huoltajan suostumusta ostaa taloa ittellee. Tai ainakaa ne ei saa tehä sopimuksia samaa sukupuolta olevan kanssa asiasta ja kutsua sitä asuntokaupaks, ku siitä voi joku loukkaantua! Se on nimittäi mitä mahtavin peruste (jota jotkut iha vakavissaa käyttää!) et heteroavioliitossa olevia loukkaa se, että homoparit sais käyttää avioliittonimitystä! Hahah voi saatana sentää, yhtä paljonhan seki mua loukkaa jos naapuri voittaa lotossa ja sillä on uus auto! Ja turkulaisia loukkaa, et Helsinki on nykysin pääkaupunki. Se on kyllä jalo piirre ihmisessä, että toisen onni on aina itteltä pois! 

Noniin ja sitten tuotetestauksen maailmaan. Oon kova poika ostamaa tarjoustuotteita, etenki niitä tuotteita jotka on ruokakaupassa merkattu sillä parhaalla oranssilla -30% tarralla. Hamstraan yleensä kaikki juustot ja tsikenit tarjoustarroin varusteltuna, koska kaikilla säästetyillä rahoilla voi sitten ostaa vaikka makeisia!
Noniin, yleensä ostan tarjoustarroin kuitenki vaa niitä tuotteita, joita iha oikeesti syön (eli esim. ne hurrrrrjan herkulliset hunajamarinoidut proileriviipaleet jätän suosiolla kauppaa), mutta välillä pitää kokeilla jotai eksoottista. Eilen sitte huomasin kutsuvan oranssin tarran semmosen mantelimaitopurkin kylessä. Mantelimaitohan on ihan imbesilli-idea. Et turistetaa mantelista nesteet ja laitetaa ne purkki ja sit raijataan se tuote toiselle puolen maailmaa kylmäketjussa ja myyää maitopurkkien vieressä kaikille trendikkäille, jotka on tänää juuri keksiny et se gluteeniton-maidoton-paleoruokavalio auttaa salettii keskivartalolihavuutee! No niimpä mää sitte otin sen matkaani, että testataampa oikei mimmone herkku onkaa kyseessä!

Aloin sitte kotona tutkiskelemaa sitä purkin kylkee, et mikä siinä mantelimaidossa on nyt nii mahtava juttu. Ensteks tihrustin sen ominaisuustaulukon, joka kerto et tuote sisältää desiä kohti peräti 100 kJ energiaa (eli eipä juurikaan), huikeat 0,5 grammaa proteiinia ja kaiken lisäks 0,2 grammaa kuitua. Jumalauta, voiko hienompaa evästä ollakkaa, ruokaympyryä alkaaki olla jo täynnä! Hahah voivittu, ihmettelin sitte että mitäköhän se liemi sitte oikei sisältää, et miks sitä kukaa juo. No onneks siinä oli sitte isommalla oikei tietoisku aiheesta!

mantelimaito-normal.jpg

Hahah voivittu, tuote ei siis sisällä energiaa, proteiinia, kuitua, rasvaa, laktoosia, väriaineita tahi aromeja. Sen sijaan se edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä! Tästä oonki kieltämättä ollu aika huolissani, että kun mun solut kokoaika hapettumisstressaa, et kuka niitä suojelis? 
En nyt siis edelleenkään tiedä mitä toi litku oikeestaan sisältää, saati miks sitä kukaa ostaa ja juo. Mutta eiku kippis vaa!

Noniin, en muistakkaa kerroinko jo, että poikkesin tuossa taas Oslossa. Ja siellähä oli kesä! Ja tällä kertaa puolirampa konsultti jätti Holmenkollenit väliin ja vietti päivänsä kiireisenä muuten vaan!

IMG_3054-normal.jpg
Ootteko muute koskaa ennen nähny kispe syö -kuvia?

Norjalaisethan on siitä hauskoja, et kun ei aina oikei tiiä mihi ne öljyrahat kippais, ni niillä voi keksiä kaikkea hassua. Et kun me haluttais pitää isot karkelot, kun firma täyttää 150 vuotta ja kaiken lisäks ICCP:n isot pojat on tulossa (kispen kanssa) kylää eikä meillä oikei oo semmosta passelia juhlasalia. Ni mitäs jos pojat rakennettas toho rantsuu semmone kelluva festivaali-alus!

IMG_3049-normal.jpg

Oli muuten kähein juhlatila, missä oon käyny! Ja tarjoilutki kohillaa, sano.

Mutta ilouutinen etenkin tämän plokin kirjottajalle: kävin eilen juoksemassa ekaa kertaa taannoisten törmäilyjen jälkeen. Oi jumalauta se oli mahtavaa! Neljän viikon juoksutauko ei tuntunu missää, ku pääs vauhtii. Näillä näkymin tässä siis ehtii hioa iskun vielä kohdilleen elokuun alkuun, jollon kisataan Pyhän tuntureilla!

Laitetaampa vielä loppuun pakollinen otos Jukolastakin, vaikka tällä kertaa siellä piti tyytyä turistin rooliin. Yhtä kaikki, siellä on aina mahtavaa!

IMG_3034-normal.jpg

Hilirimpsis!