Juujuu, olipas hauskaa maata ja syyä koko pääsiäine! Taisin välillä vähä torkahtaa filtin alla sohvallaki keskellä päivää. Voi että se oli hauskaa.
No mutta, tuli siis nämä lomahetket vietettyä Savossa, Tahkon kulmilla kuten tavaks on tullu. En tietenkää käyny rinteessä, mutta kävin sentäs kauden päättäjäishiihdon heittämässä. Jo oli muuten kerrassaan hienoa plykkiä vauhtia +9 asteessa, sukset paino tonnin (ku se sohjo kerty siihe suksen päälle), luisto kerrassaan verraton (ku se litimärkä sohjo imi sen suksen sisäänsä), ihan vaan pikkuhiki pinnassa (ku ei mulla oo +9 kelin hiihtovermeitä) ja hieman vaan hengästytti ne ylämäet (taisin jopa nojailla sauvoihi viimesessä nousussa). Mutta aurinko paisto ja linnut laulo ja ponit laukkas ladun vieressä, ni eihä se iha perseestä suinkaa ollu.  Päivän päätteeks oliki sitte aika kaivella terassia (koska kevääntuloa pitää aina vähä auttaa) ja pihakalustetta esiin hangen alta ja paistella vähä nakkia!


Tohon ne auringon paisteet sitte loppuki, mut ei se mitää. Sohvalla oli iha hyvä maata vaikka satoki. Paitsi kävinhän mää vielä eräsuksila suhimassa yks päivä lähisaaree. Siellä nimittäi oli soppaa ja makkaraa tarjolla, ni pitihä sinne kiireen vilkkaa toimittaa ittensä. Ja sateesta viis, tää saariretki oli oikei onnistunu, koska tarjoilu oli kerrassaan kohdillaa! Pullaaki taisin syyä.


Mutta sitte siihe pääsiäisen pääruokaan, eli suklaatimuniin. Ni mitä saatanaa, pienenä poikanaha niitä munien sisällyksiä sai askarrella iha tosissaa, ni nykyää siellä ei oo, voi helvettisentää, mitää koottavaa! Jotai paskoja terottimia ja jotai saatanan koiranpentuja ja sisiliskoja. Mitä helvettiä niillä tekee? Istuttaa rairuohon sekaa? 
Niija ei siinä kaikki, ku olis edes sitte sitä roinaa, mut nykysi pääsiäismunassa on iha ohjeet et miten sen kanssa pitää toimia. Ku sisus on täytetty jollai kuorikermalla. Joka pitää syyä mukana tulevalla lusikalla. Kuha ensin on tavannu toimintaohjeet. Ja saanu sen munan kannen auki. Ja jos ei tuu oksennus siitä täytteestä. Jonka voi onneks syöttää Onnille. Ni voi sit viimein siirtyä siihe munan syöntii.

Ei sillä että tuosta kuvasta mitää selvää sais, mutta on se ny jumalauta. (Mut vaikka olis kuinka vaikeeta, ni sain sentää toistasataa munaa taas syötyä, joten ei tarvi siitä olla huolissaa!)
 

No mutta, taisin käyä vähä juoksemassaki, koska kisakausi se jo aivan näillä näppäimillä on aukeemassa. Ni ohan se ihan kiva muutaman kerran sovitella lenkkareita ennen lähtölaukausta (nastareita ei tietenkää sovitella enneku vasta kisapaikalla ja sit taas ihmetellää et miten saatanassa ne kolme numeroo talven aikana kutistuneet tossut meinaa saada jalkaansa), kun meinasin alottaa kauden tällä kertaa kadulla ja käydä laukkaamassa puolikkaan tuossa viikonloppuna. Voipi olla ennätysten rikkojaiset hieman haavetasolla, sen verran kankeelta meno maistuu! haha

Onneks lauantaina on ensi ohjelmassa krillikauden avajaiset, niin askeleen kepeys on taattu! Titittyy sulleki.