Ainii, oonkos muistanukkaa haukkua Haltin kamppeita. Tää suuri suomalaine valmistajaha oli joskus muinoin semmone iha oikee merkki, et siitä viitti maksaaki jotai ja niitä välineitä tuli haettua retkikaupasta oikei (ja edelleen nää 10-20 vuotta vanhat teltat ja vaelluskengät ja sen semmoset toimii niinku pitääki). Ni mitä saatanaa sitte tapahtukaa? Eiku vaihetaa vähä strategiaa ja otetaanki kohdeyleisöks laadun sijaan kaikesta halvasta ja värikkäästä paskasta innostuva rahvas! Ja tehää niille kaikkia saatanan ulkoiluasuja ja hiihtotakkeja, jotka ei todellakaa sovellu muuhu ulkoiluu ku roskien vientii. Ja sit vallotetaan koko maailma ja puetaa tähä samaan vettäimevään kuosiin voivittu olympialaisten kisaisännät ja maajoukkueet. Kyllä lienee iha pikkusen taas vituttanu urheilijoita toikkaroida kisoissa niissä naurettavissa pannoissa ja tuulitakeissa, ku ei omia vaatteita saa ees laittaa päälleen (eihä ne sentää onneks joutunu urheilemaa ne haltin kamat yllä).

Niijja hei! laitetaa lehtee vielä mainokset, jossa jotkut urpot hiihtää nää meiän kuteet yllä! Ja valitaan tietty semmoset mannekiinit, jotka ei oo eläissää hiihtäny, ni näyttää meno just siltäku pitääki!

Noniin, sitten muihin aiheisiin. Talvella (ja miksei muullonkin) nenästä tuppaa tulemaan hieman mjölliköitä (tiesitkös muuten että norjaks räkä on snörr ja se pitää lausua nimenomaan mahollisimman pitkällä ärrällä, hahaha). Niin sitten on hieman ikävää, jos joku ottaa valokuvan ja siellä se löntti pilkottaa nenästä (näitä näkyy muuten lehessäki aina sillon tällö). Ni mikä jo on, ku ei oo tuotu kuluttajille punasilmäsyyden poiston ohelle möllikän poisto toimintoa? Siitä vaa knappia painais ja kaunista ois  (tän jälkee vois toki myös toivoa semmosta tukkahyvin-toimintoo kameraan, joka korjailis sitä pörhöä jotenki helvetin somasti, että myöntävät passin)

Lopuks täytyy muuten kertoa paras shoppailuvinkki täältä Espoosta. Kävin nimittäi eilen Mankkaalla (tai jossai sielläpäin) k-supermarketissa jossa oli, voi helvettisentää, ihan mitä tahansa! En oo semmosta valikoimaa nähny yhtää missää enne. Siinä sitimarketit ja stokmannit jäi kauas taa. Kauppalasku oliki kevyt satanen, ku piti joka sorttia ottaa. Siellä nimittäi oli luomu-ruokaa iha joka lähtöö ja sitä kyllä piti haalia kassilline jos toinenki (toki haalin myös hieman pääsiäismunia, koska nyt ne on sopivan hintasia, mut ei niihi iha satasta menny). Ja jos luomu nyt maksaaki sen pari markkaa enemmä ku tehotalous, ni huihai! Ihan hieman vituittaa nimittäi se yleine asenne et kovaan ääneen huudellaa et luomua pitää tukea ja haluan vain luomuruokaa! Mut ei tätä huutelua tietenkää viititä sinne toteutus-asteelle viedä omassa arkielossa, ku pitää saaha sitä halvinta että voi sitte loput rahat polttaa kanarialla.

Juujuu, nyt pitääki jo mennä nukkumaan. Titityy!