Uuh et jee. Oli taas se kesän kohokohta Jyväskylässä tuossa viikonloppuna. Onneks voi pysyä iha kotosalla, ni ei tarvi siellä rallisankareitten seassa menettää järkeään. Mutta koska rallit ylipäätään on nii vitun boring aihe, ni keskustellaampa sen sijaan sikainfluenssasta.

Nythä siitä on jo kohta puoli vuotta (tms) rummutettu mediassa, että voi herranjestas nyt se sikainfluenssa kohta tulee ja siis ai että ku me kuollaa kohta kaikki pois!! Et valtioki tilas sen viis miljoonaa rokotetta ja eka pistetää riskiryhmät ja sit tavan kansa, valmiina siellä! Ja lehessä oli kuva, ku lääkärit hiippailee niissä avaruusasuissa takaoven kautta potilaan luo, ettei luoda paniikkia odotushuoneeseen.  Ja keskisuomalaisen (siis tän paikallisen timanttisen lehden) etusivullaki valikot menee järjestyksessä 1) etusivu 2) Keski-Suomi 3) sikainfluenssa 4) kotimaa. hahahaha voi saatana että.

Otetaampa sitte vilkasu tän ihmiskunnan pahimman vitsauksen sitten ebolan ja ruton oireisiin. "Taudin oireet ovat samanlaiset kuin muissakin influenssoissa. Oireita ovat äkillinen kuume (noin 38 astetta), hengitystieoireet ja mahdollisesti ripuli" Eli suomeks: vähä nuhaa ja hieman kakkahätä. Hahahah voivittu että. Noita oireita vastaanko tässä sitte taistellaa koko maailma yhtenä rintamana? Tokihan se riskiryhmän kannalta lienee ihan suotavaa varautua uhkilta, mutta eikö ny jokaine oo joskus kipee. Ja epäilen et Suomessa on todennäkösempää hukkua omaan saunarantaan tai törmätä katto eellä koivuun kahen metrin korkeudella, ku kuolla influenssaan. Jos joku lääke- ja kansanterveystieteen asiantuntija tietää asiasta enemmän, voi toki valaista syytä tähän rasittavaan kohkaamiseen.

Sitten muihin terveysriskeihin. Eilen hesarissa oliki juttu, kun Helsingin kaupungin uus pyöräliikenteen suunnittelija kerto vastustavansa kypäräpakkoa. Logiikka tän ajatuksen takana on, että pyöräilijän kannalta on turvallisempaa suunnitella fillarireitit kunnolla, sen sijaan että julistetaa valtakuntaan kypäräpakko. Joka taas todennäkösesti vähentäis pyöräilijöitten määrää ja osaltaan tuuppais kaiken vastuun liikennetörmäilystä fillaristin harteille. Ajatuksessa on kieltämättä perää, tosin eikö se oo aina iha omalla vastuulla ku lähtee ulos, että koittas olla tötöilemättä. No mutta, kysymys kuuluuki että mitä vittua ihmiset ylipäätää ajelee ilman kypärää? Harvempi pelaa kiekkoakaa ilman suojustimia (tosin rinteessä näkee ilahduttavan paljo vielä niitä taliaivoja, jotka suojaa sen talin trendikkäällä pipolla). Jos ihmine ei osaa ilman lakeja ja asetuksia pistää kypärää päähänsä, ni sit voi mun puolesta myös jäädä ilman sikarokotetta.

Ja kypärästä tuliki mielee, ku tossa taisin aiemmin manata ku vittusoikoo hukkasin kypäräni junaan. No sitte eiku kiireenvilkkaa hankkimaan uutta. Ni voivittu millane painajaine taas yks kypärän hankkimine voi olla. No mistäs fillarikypäröitä vois saada, olisko urheilukaupasta. Joo, tässä meillä olis näitä hirmusiistejä malleja, jotka maksaa voivittu kolmekymppiä. Oliskos teillä jotain iha oikeeta kypärää, joka ns. maksais vähä enemmä? Joo ei oo, nää viimeset kypärät on nyt tässä (eli pyöräily on urheilupuodin mukaan kesälaji ja kypärää ei syksyllä, saati sitte talvella tarvita). No eiku sitte oikei fillarikauppaan. Myyjä ei millää viittiny tulla auttamaan, mutta toki ehti salamana paikalle siinä vaiheessa ku avasin yhe lootan (kun ajattelin et olis iha kiva sovittaaki sitä kypärää). Joo kato toi laatikon avaamineha on ostospäätös. Voivittu pitäkää pensselinne.

No, kypärän tilaamine inttervebistä olis ilman muuta hauskaa, mut aika nahkeeta jos se tilattu kapistus ei oikei satu oman kallon muotoon. Lopulta kypärä saatiin kispen haltuun kahen välikäden kautta Kuopion Sporttiasta. Sinne siis terveisiä vaan, hiphei. Ja tästä tuliki mieleen, että kohta pitääki polkasta juna-asemalle ja ottaa suunta kohti Savoa, jossa mattolaituri ja vattupuskat jo oottaa (ja ole nyt vittusoikoo hukkaamatta sitä kypärää tällä kertaa!). Lisäks ohjelmaan on merkitty melontaa, siitä tulee taatusti jännittävää. Tsin tsin!