Moi,

jos kohta kaikkia kauheesti ei ehkä kiinnostakkaa mitä tein tällä viikolla, ni kerron silti! Ensteks maanantaina menin Osloon. Siellä sitte pari kolme päivää koulutin ja tein kaikenlaista pisnestä. Ja ku ihmisen kerra pitää poissa kotoa olla, ni pitää keksiä sitte omalla sohvalla makaamisen sijaa muita huvituksia. Joten eiku Holmenkollenille! Sinnehä pääsee näpsäkästi tee-paanalla, senku istuu kyydissä! Tosin ajoin ensteks vähä sivummalle ja sieltä sitte parin tunnin lenkki mettäpolkuja kohti mäkitornia. Se oli varsin hauskaa. Luikastuin sitte vielä perseelleni, joten oli hienoa tulla takasi Oslo S:lle herkullisen tuoksusena ja näkösenä. (Tosin Oslossahan se retkilook on ihan OK myös keskustassa)

Sitte tuli seuraava aamu ja eiku lähikuntosalille. Mitäpä ihmine muuta aamukuudelta vieraassa kaupungissa, ku voisha sitä vaikka kyykätä syksyn uusia enkkoja. Ja sitte eiku äkkiä taas tekemää lisää pisnestä.

Ja seuraavana aamuna oli järjestetty spinninki-ajelu, joten sinne vaa. Olin tosin aiemmin Bjarne Riisin kanssa vedetystä kisasta oppinu, et aamuspinninkii kandee ottaa vähä jotai huikopalaa, ettei tipu sieltä pyörän seljästä loppukirin jälkee. Niinki voi käydä.

No sitte menin kattomaa maisemia. Oslon (ja Norjan) korkein talo on siinä Oslo S:n kupeessa ja sieltä konttorilta voi kattella vaikka Holmenkollenin mäkikisoja.

Ja Osloonha on taannoin rakennettu uus pähee ooppera, ni ei sinne tartte mennä ku senki näkee konttorilta.

Juu. Nii ja sitte äkkiä kotii. Ja jos jossai kotona on viikonlopun kohokohta se lauantain sauna, ni kispen kotona kohokohta on (perjantain karkkipäivän lisäks) sunnuntain lettuhetki, jossa letun välii on parasta laittaa tuliais-brunostia ja Nukatti krispiä (ai herran pieksut muute krispi on parasta, miksei sitä saa sitimarketista!)

Nojuu juu, sittehä tässä onki vaa ootettu et koska se talvi tulee. Ja koska Jyväskylässä on kaikki mahollista, ni kyllä täällä hiihtääkki voi! Laajavuoressa on toista kilsaa latuaki ollu jo pitkää ja pitihä sitä käydä ihmettelemässä.

Mutta kyllä se hetki ku pääsee oikeille ensilumille on nii pyhä, että pidän vielä hevoiseni ja ootan kauden virallista avausta. Tänä talvenahan lupasin viimein lykkiä yli 1000 km, joten eiku antaa tulla vaa sitä lunta, oon valmis!

Ja ku mulla ei ollu mitää oikeeta asiaa (tai oli, mut unohin mikä se oli) ni katsastetaampa nyt ihan numeerisformaatissa ne viikon aikaansaannokset.

Ma: Puntti 0.45h
Ti: Juoksu 2.10h
Ke: Puntti 0.45h
To: Spinninki 1.00h
Pe: -
La: Juoksu 1.45h
Su: Juoksu 1.10h

Yht. 7.35h

moi.