Juu piti käymäni tuossa taas isolla kirkolla ja olla oikei yötäpäivää siellä. Ja kun kerran iltasella on aikaa, ni eiku ämpäri heiluen Nuuksioo ettimää sieniä. Ja siellähä niitä on, voi saatana että onki!

Viime syksynä löysin SM-viestin maastoista mahtiapajat ja mitäs sitä suotta muualle mennä harhailee, ku kerran parhaat paikat on jo löytäny. Tällä kertaa jätinki taktisesti kompassin Jyväskylää, että olis jännempää. Ja niimpä oliki. Piti ikäänkui iha tarkkaavaisesti edetä ettei harhaudu ties minne. Takasin päin tullessa sitten yhtäkkiä suo-ojan reunaa seuraillessa tajusin että voi jumalauta mää en tiiä missä mää oon. Mikää ei täsmänny ja mun kartalla ei todellakaa ollu sen näkösiä seutuja mitä ympärillä näky. Ja jos joku ei tienny mitä kandee tehä kun eksyy, nii määpä kerron:

1) Jatka matkaa (eksysissä seisoskelu ei varsinaisesti johda mihinkää)
2) Koita edetä suoraan johonki suuntaan (ilman kompassia: kulje ympyrä, helppoa ku mikä)
3) Nautiskele olotilasta (melko vapauttava, indiid)
4) Ajaudu jossain vaiheessa kohtaan, jossa voit haistella missä ollaan

Juu, kohta yks tuli suoritettua helposti, samoin kohta kaks. Kolmos-kohtaki meni ihan kivasti (löyty kanttarellejaki vaikka kuinka sieltä harhalenkiltä) mutta lopulta alko hituisen jo vituittamaan väsyttämään. No jossain vaiheessa talloin tiheiköstä polulle, josta tajusin aiemmin aloittaneeni eksyksissä olon. Ja tuli mieleen että josko pitäis jo lähtee pois, joten eikun vaiheeseen neljä. Kun oikei höristeli korviaan ni kuuli maailman laidalta Turun moottortien suhinan. Ja sen avullahan oli lastenleikkiä suunnata kartta oikeipäin ja lähteä tallomaa kohti autoa. Kolmen tunnin seikkailun jäljiltä ämpäri paino sen satakiloo ja piti lopulta iha survoo että mahtu aarteet kyytii (ja varsinki ettei parhaat palat tipu kyyistä!).

Kylläpä sitte oli mahtavaa mennä Veikkolan kookauppaa kattomaa et paljo kanttarellit maksaa kilo. Hahahah voivittu melkei kakskymppiä! Kuka saatana niitä sieltä ostaa, ku parin metrin päästä voi käyä hakemassa iha ilmaseks?

Niinjoo, sitten vielä ajankohtaisuuksia. Tänäänhä on pitäny viettää kaikenlaisia teemapäiviä. Ja mikäs sen parempi ku viettää etätyö- ja nälkäpäivää samalla iskulla!

Nyt pitääkin jo äkkiä mennä jatkamaan makeisten syöntiä. Onhan kaikkien teemapäivien äiti eli KARKKIPÄIVÄ! Uu-jee!