Noniin titityy. Tuossahan oli kesä jo hetken aikaa, ni tuli harrastettua kaikenlaista kesäistä.
Ensinnäkin on tullut käytyä suunnistuskisoissa. Sielläpä on ollut hirmu lystikästä, tottakai (vaikka oonkin ollu melko paska näin alkukaudesta).
1549933.jpg
(kuva: J. Saarivaara)

Juu ja sitten leikin vähän Onni-koiran kanssa ja ylläri että pallo karkas aavalle merelle. Sitäpä sitten piti lähteä purrella oikei hakemaan. Oon melko innokas vesipeto muutenki, ni pelastusliivit pitää olla nii soutajalla, kun koirallaki.
1552616.jpg

Ja sitten palataan vielä vapputunnelmiin Tammerkosken rantaan. Sielläpä nuoret teknikko-kokelaat polskutti koskessa. Itse tyydyin aistikkaaseen piknik-tunnelmaan rantaviheriöllä. Skumppanjaa ja makeisia oli oikei tarjolla. Itse join tietenki limonaadia, ku oon tämmöne kuivasuu-mulkku tätä nykyä.
1552681.jpg
Juu.

Mutta sitten itse asiaan.
Iltapäivälehissähä pitää aina olla uutisia et mitä missit on tehny. Et on vähä menny missiauto mettää tai uus poikaystävä jo pettäny. Ja joka vuos pitää tietty selvittää, et onkos tää vuoden kaunein neito nyt sitten älyn välkky vai ei.
Ja sit pitää julkasta jättiotsikoita, et Liisa on tyhmä ja Kirsi ei tienny minä vuonna Suomi on perustettu!!
Ja sit nää samat lehet julkasee seuraavan viikonlopun numerossa kuus sivusen reportaashin kun missi pyllistelee kesän uusissa ja hurmaavissa alus- ja uima-asuissa jossai panaanisaaren rantahietikolla. Ja kerrotaan, et mitä drinksua tipu mieluiten imee pillillä, kun helle tulee.
Näissä jutuissa harvemmin muistetaan mainita niistä aiemmista otsikoista ja kysellä et ootko sää tyhmä.

No mut tää tän vuotinen missi saa kyllä pointsit asian käsittelystä. Hälle on nimittäin ihan yks paskan hailee, et pidetäänkö tyhmänä. Ja tyhmyys ilmeisesti määritetään sen perusteella, että osaako lonkalta heittää minä vuonna Suomi on itsenäistyny. Voin kertoa, että vois tulla myös väärä vuosinumero esim. eräältä jyväskyläläiseltä diplomi-insinööriltä.
Vituttaa muutenki, ku älykkyys sotketaa jollain tapaa esim. koulutukseen tai yleissivistykseen. Ja voi vittu mitä sitte, jos ei tiedä jotai yksittäistä asiaa, onko sillon tyhmä? Mitkä asiat ihmisen on tiedettävä, että olis älykäs? Tai sivistyny.
Kumpi on älykkäämpi: se joka osaa lujuusopin vai se joka osaa analysoida kaikki uusimmat meikkimerkit?
Mulle ainaki yks paskan hailee. Tsin tsin!