Titityy. Jos jossain oli mahtavaa niin voi kuulkaa, Holmenkollenilla männä viikolla. Voi herranpieksut että norjalaiset oli ottanu hiihdon MM-kisat omaksee ja sielläpä sitte (poliisin mukaan) reippaan sadan tuhannen muun innokkaan kanssa oltii hihkumassa ladun varressa ja laulamassa voiton ja kansallislauluja.

Ja hiihtokisoihinha lähetää nimenomaan koko perheen kanssa retkelle ja tärkeintä on lipun heiluttelun ja hihkunnan ohella tietty eväitten syönti. Innokkaimmat oli ollu jo pari viikkoo teltoissa siellä pitkin mettiä ja loput sitte ajeli t-banella sukset kainalossa ja retkireput seljässä. Missä muussa pääkaupungissa oot ihan kuul painellessas villapaidassa, monot jalassa ja sukset kainalossa pitkin keskustan pääkatua?

No Norja sai muutaman mitalinkin ja palkintoja jaettii. Hieman viime tingan paikalle saapuminen aiheutti takariviin jäämisen, eihä siitä ollu ku pari korttelia itse pääkallopaikalle. Onneks NRK lähetti kuvia kuitennii.

Jos tunnelma oli kerrassaan parasta, ni nii oli kaikki muuki. Tuli käytyä taas hieman ulkoilma-geari ostoksilla. Tällä kertaa suunta oliki suoraan Vestbyhyn, jossa on semmone pähee Norwegian outletti, josta saa ihan käypäsee hintaa nii Berganssia, Norrönaa ku muitaki passeleita merkkejä. (Jos kohta pitääki valitella Norrönan kärsimää inflaatiota, onko se saatana kovinkaa viileetä olla ne villin väriset gearit yllä, ku rinteessä joka toisella vastaantulevalla urpollaki on tänä talvena norrönat yllä. Mitä?)

Nii ja sitte ruokana oli tietenki pölsseä! Se norjalaine nakki on parasta mitä vaa voi olla (ja tietty kaupassa oli kisatunnelmissa VM-pölseä!). Ja nyt tulee vinkki kaikille retkeilijöille. Kun retkellä olis kiva syyä knakkia, muttei sitä jaksa alkaa nuotiolla keittelemää. Ni eiku kotosalla kiehuvat vedet termarii, pölset perää ja korkki päälle. Ai ai ai, ku maistuu  mahtavuudelle se valmis knakki siellä evästauolla!

Nomutta, sitte purnauspuolelle. Matkanjohtaja ei ollu nimittäi lainkaa huomioinu aikatauluissa samaan aikaan paineltuja ampumahiihdon MM-kisoja ja voi perkele että ku lentokoje lähti just samaa aikaa ku Mäkäräisen Kaisa säntäs kultamitalin hakureissulle. Ajattelinki antaa Norwegianille palautetta, et voisko siellä koneen skriineillä näyttää niitte turvaohjeitten sijaan aina käynnissä olevia MM-kisoja.

Juujuu, kotio on siis palattu. Ja onneks tällä kertaa ei ees vituittanu (niinku usein tuppaa käymää ku palaa kohti arkea). Nimittäi NYT jos koskaa on muute kevään parhaat hiihtokelit! Sinne vaa joka iikka lykkimää, luistaa muute sukset nii saatanasti.
Ainii, suksilla tuli oltua myös ennen Oslon matkailua. Tuli nimittäi käytyä oikei Iissä, ku menin puoliälysenä viime kesänä lupailemaa et lähen pariksi hiihtosuunnistuksen SM-viestii. Ja sielläpä sitte oli taas oikei hauskaa. Kävin eka lauantaina vähä harjottelemassa lajia SM-sprintissä. Karsinta meni oikei hyvin ja lykin ku mikäki. Ni voivittu, olin melkei viimene! hahaha. No kävin vielä B-finaalin suksimassa ja se meni iha päi helvettiä. Ni eiku sitte rohkein mielin kohti sunnuntaina parikisaa. Mutta kuten meiän mummoo on jo useesti tässä plokissa siteerattu; uus päivä kaiken muuttaa voi. Ja voi kyllä, onnistuin lopulta ankkuroimaan joukkueen maaliin sijalla kuus. Ja kyllä se SM-plaketti maistu taas varsin mainiolta. 

Nytpä sitten eiku keväthangille ja kohta se kevätsulaki sieltä pilkottaa. Hipshei. 
t. kispe