Eläköön, juhlatrilogian viimenen osa!

Ja kun menneisyys on käyty läpi, ni onki aika tihrustaa tulevaan. Ja tulevaan liittyen on usein tapana asettaa jotain haaveita, tahi oikei tavotteita, et mitä olis hirmu kiva saada aikaseks. Ni aattelinki hyvää hyvyyttäni jakaa nyt elämän ohjeen ja reseptiikan, miten elämässä voi jotain saavuttaa.

Kas näin:

 1. Keksi mitä haluut aikaansaada
 2. Toteuta se

 

Otetaas esimerkki, erään nimeltämainitsemattoman kispen elämästä:

Oi vitsi olis mahtavaa joskus mennä Birkebeinerii hiihtämää. Siellähän on ihan saatanan hienot maisematki ja muutenki tunnelma ihan tapissa. Ja 17 000 lykkijää ladulla ja saman verran ladun varressa hihkumassa. Ja se on siellä Lillehammerissa, missä on nii siistiä. Sepä olis kyllä vaa iha timanttista! Joskus kyllä vielä pitää sinne päästä!!

Tälläviisii olin fiilistelly voivittu varmaa kolme vuotta ja taas lumia ootellessa haaveilin, et pääsispä ladulle. Ja sitte tuli tossa ykspäivä mielee, et nii mitäpä jos menisin tonne intervepsii ja ilmottautuisin sinne Birkenii. Ja sitte meni ehkä 3 minsaa, ku oli maksut maksettu ja kispen nimi lähtölistassa. Ai saatana, mikä siinä maksaa etten voinu millää jo ajat sitte suoritua noinki haastavasta rastista?

Oon tosiaan tässä viime aikoina (ihan itte!!) oivaltanu sen suuren viisauden, et sen sijaa et voivottelee ja haaveilee, ni voi myös toisaalta iha vaa ottaa ja tehä asialle jotai. Ni kappas, sithä alko tapahtumaa!

No toinen elämänviisaus on, et ku suunnittelee tarpeeks monia asioita, ni ei haittaa vaikkei niistä kaikki tapahu. Ku on niinku varastossa seuraavia vaihtoehtoja, joista valkata uus!

Ja näillä puhein, mulla onki suuret suunnitelmat tän vuoden varalle, kas näin aattelin vuonna 2014 touhuta:

 1. Aion voittaa suomenmestaruuden 
  • Tää on tietty nyt veteraanisarjoissa paljo helpompaa ku enne. Sitä paitsi oon ennenki kertonu menestyksen salaisuuden: valitse laji, jossa omat ominaisuudet riittää!
 2. Aion hiihtää muutaman todella mahtavan kansanhiihdon tunturissa
  • Jos ei tunturii meinaa muuten päästä/joutaa, ni kandee ilmottautua tunturissa käytävii kisoihi, ni jo alkaa tapahtumaa!
 3. Aion hiihtää tunturissa joka tapauksessa
  • Tunturiin joutaa aina!
 4. Aion nähdä Tour de Francen livenä
  • Jos jostain syystä en saa kammettua itseäni Etelä-Franskaan oikeeseen aikaan, ni näkeehän sen Tuurin aina televiissiosta!
 5. Aion osallistua kauden kaikkiin suunnistuksen SM-kisoihin 
  • Tätä ei ookkaa tapahtunu sitte vuoden 1999, jollon kipitin viimestä vuotta junioreissa. SM-yöstä tulee oletettavasti silkkaa mahtavuutta! haha 
 6. Aion elättää itteni oman puodin pyörittämisellä
  • Elatusvelvollisuuden lisäks meinaan pitää vielä oikei kesälomanki!

 

Näillä suunnitelmilla siis kohti lähitulevaa! Ja jos näistä ei ykskää toteudu, ni voihan saatana!

Loppuun ajattelin viihdyttää teitä tilannekuvalla, tarinan otsikkoon viitaten.

naama-normal.jpg

Palataampa sitten niihin tapahtumiin, joilla konsultti saa naamansa tähän kuntoon, seuraavassa jaksossa!

PS: ja nyt kispen ploki on intteraktiivinen! Mitä SÄ aiot tänä vuonna saavuttaa? Kerro tonne kommenttilokeroon!