Hiphej, valmistuin eile!

Nyt ku oon iha vitun tärkee ja hirmu paljo älykäs rakennustekniikan DI, ni voisinki kertoa teille ravinnosta. Ku oon tietenki semmone rasittava ruokahifistelijä. En tosin jaksa hifistellä ku kahen asian suhteen: proteiinia ja kuitua on saatava! Muut ravintoainekset tulee sit siinä sivussa ja vitamiinit hoituu ku syö vähintää kilon kassillisen värikkäitä keppejä ja palloja päivittäin.

No mut ekana se tärkein eli roteiini. Sitähä on saatava jos meinaa et kikspäkki vilkkuis ja muutenki touhuamisesta olis jotai hyötyä. No tämmösen likimain 70-kilosen vonkaleen tarvii saada ainaki 150 g proteeiintä päivässä, tai muuten ei hyvä heilu. Ni ehämmää ny saatana jaksa syyä nii paljoo (ja sitä paitsi jos mää söisin päivässä sen 12 000 kJ mitä kaikki ohjetaulukot neuvoo, ni painaisin ennen joulua sata kiloo). No onneks asian saa hoidettua keinotekoisvalmisteilla. Keittiön kaapista löytyy 4 säkillistä roteiinijauhoo, jota voi sit kauhoo iltasin.

Suurempi ongelma onki ollu kuidun saanti. Että kakkakello kilkkais päivittäin. Ni jumalauta nyt se viimei löyty! Kama nimeltä sokerijuurikkaan kuitu. Kristus siinä on 73 % kuitua (ku esim. puurossa on jotai 15% ja jossai iha vitun kalliissa trendikuitumuroissaki maksimissaan 28%). Tää sokerijuurikas-hihla näyttää (ja maistuu) männyn kaarnalta, mut pussin kylessä neuvottiinki, ettei sitä parane ensalkuu ees syyä enempää ku teelusikalline päivässä. Tosin se nyt on aina ennenki ollu yks paskan hailee mitä ohjeissa sanotaa ja kippasin sitä tietty melko miehekkään satsin puuron sekaa tänä aamuna.

Oottelenki tässä vaa ku kellot alkaa kohta kumista! Uskoisin että tän päivän kunniaks on luvassa oikei juhlasoitto!