Juu nyt on taas se aika vuodesta, kun kesän (ja edelliskesän) grillitankkaukset pitäs sulattaa siitä keskivartalon seudulta. Oon läskiblogeista lukenu, et on ihanaa kun on syksy, ni voi taas ehkä alkaa liikkumaan. Kesällä kun ei voi tehä mitää, ku on nii kuuma! (ja syksyllä sataa ja talvella on kylmä ja keväällä ei huvita, mutta kesällä sitte!..) No mutta salilla ainaki on taas väkee ku Saipan pelissä.

Luin jostai sporttilehessä maanmainioita vinkkejä, kuinka tyyriin ja puuduttavan salitreenin voi korvata luonnohelmassa. Siinä kehotettiin esim. punnertelemaan jossain mustikanvarpujen seassa ja vetämään leukaa puun oksassa. Hahahahahah voivittu pitäskö mun kiivetä johonki mäntyy roikkumaan? Hieman helpommin asiat hoituu siellä salilla. Voisinkin paljastaa Kispen ainoan (ja oikean) salitreenin salat!

Ensmäinen sääntö on että HOP. Ja toinen sääntö on että HOP. Eli ajan tuhlaaminen on kielletty. Alkulämmittelyks riittää fillarointi paikanpäälle, tai 3 min juoksumatolla. (Voi vittu sentää ku tuossa ykski päivä siellä joku äijä tepasteli juoksumatolla "mää aion kävellä tässä tunnin". Voi saatana, kävelisit kotiis!). Sitte painon kolistelujen ja karjahtelujen välillä on enintään 30 sek aikaa takoa rintaa, ennenku seuraava liike alkaa. Trendilehet ehtii sitte lukemaan kotona.

Ja sitten itse kolisteluun. Otetaas tällei ruumiinlohkoittain:

  • KÄPÄLÄT: Se nyt on iha yks hailee mitä laitteita ja liikkeitä meinaa tehä, kunhan latoo sen verran painoja, että sen raudan saa nousemaan ilmaan tasan 6 kertaa. Tän voi sit toistaa 2-3 kertaa. Ainoostaan leuanveto on laji, jossa toistojen määrä voi olla mikä tahansa luonnollinen luku.
  • KESKIVARTALON SEUTU: Pötsin puolta harjoitetaan liikkeillä, joita jaksaa tehä 6 -10 kappaletta kerrallaan. Kaikki liikkeet, joita jaksaa tehä yli 10 on paskoja. Eli unohetaan ne mammari istumaannousut. Selkärangan puolella lukema voidaan ulottaa 15 asti.
  • KOIVET: Nää kehittyy iha riittävästi juoksemalla.

Noni. Helppoa ja kivaa. Tavotteeks saliharjottelussa voi ottaa, että jollain keinolla saa vähintään oman elopainonsa verran rautaa ilmaan. Tyyli on taas vapaa.

Nyt pitää mennä kakalle ja sitten tehä töitä. Kuulemiin.