Uuuu, nyt kun olympialaiset lähestyy, ni aattelinki tehä ennakkoesittelyn omista suosikeista!
Ketään ei varmaankaan yllätä, et mun suosikit löytyy suksilajien parista. Ihan kauheesti ei jäällä harrastettavat lajit kiinnosta, vaikka kai niistäkin osa voi olla iha mielenkiintosia, esim. kelkkailu! 

Mutta sitten asiaan: ensmäisenä vauhtilajien kunkku, kaikkein komein ja parhain, miesten mies: Aksel Lund Svindal!

aksel-lund-svindal2-normal.jpg

Ja sano mun sanoneen: Aksel voittaa olympialaisten syöksylaskun! Tosin ohan Akseli jo olympiavoittaja supergeessä, mut eihä se oo mikää laji syöksyy verrattuna.

als%20maessa-normal.jpg

Ja sitä paitsi Aksel on aika kuuma!

aksel-normal.jpg

Akselin voimisteluvideoita kandee kaikkien kattoo juutuupista, ni alkaa rauta vääntymää vähä toisee mallii!

Seuraava suosikki, etenkin jos mitaleita ratkotaan loppukirissä: Petter Northug!

pettern-normal.jpg

Petteri on parhain. Tapanahan on huudella (ruotsalaisille) kaikkia vitsikkäitä lauseita maaliin päästyään, kuten BARNESKIRENN! ja DET E SÅ LETT! 

940-northug-normal.jpg

Ja maalissa voi sitte ottaa iha tsillisti vaa!

On mulla myös naishiihdon puolella suosikki, joka hänkin tulee Norjasta. Lyön vaikka kruununi vetoo, et Sotsissa mitalien jaossa nähdään: Astrid Jacobsen!

Jacobsen%20Astrid030114-normal.jpg

Astridhan voitti MM-kultaa jo taannoin 2007 Sapporossa, mutta kesällä 2009 tuli vähän vaikeuskerrointa matkaan. Maastopyörällä kumoon ja paitsi että naiselta murtu leuka, selkä ja olkapää, nii pituudestaki lähti puol senttiä.

No tällä kaudella on vihdoin alkanu taas kulkemaa. Ehkä Rossarilta saa sitä paitsi alleen parempaa kalustoa ku aiemmin Fisherillä, jossa ilmeisesti kakkostason suksijoille jää aika helposti mustapekka kätee ku niitä parhaita suksia jaetaa.

astrid2-normal.jpg

Juu sitten Suomen maahan.

Johan tässä on keritty spekuloida, et kuinka monta mitalia Suomi ei saa naisten hiihossa. Mut yks varmin mitalintuoja on  aika vähällä huomiolla, nimittäin: Jouni Pellinen!

jounip-normal.jpg

Jounihan meinas voittaa jo viime keväänä skicrossin maailmanmestaruuden Vossissa (samoissa maisemissa muuten minäkin teutaroin melko mallikkaasti suksineni juur tuossa pari viikkoo sitte..). Ai jumalauta että vielä viiltää sytämmestä tuossa 1:20 kohalla!

No mutta ei viillä enää kauaa, ku Jouni voittaa olympiakullan parin viikon päästä!

jouni2-normal.jpg

Jos joku ei vielä saanu kiinni, ni oon suurin Jouni-fani evö! Ainaku Jounin kisat on telkkarissa, en meinaa pysyä housuissani ku pitää nii huutaa. Jouni Jouni <3

(Niin ja kyllähä Jouniki näyttää vähä mallia voimistelussa, koitappa heti huomenna!)

Ja viimeisimpänä, vaan ei toki vähäisimpänä: Kaisa Mäkäräinen!

makarainenetu2801VVV_820_tl-normal.jpg

Kaisan meriitithän jo kaikki tietää. Ai saatana se oli hieno hetki, kun nainen voitti ekan maailmankupin kisan taannoin Östersundissa. Ja ei se MM-kultakaa iha perseestä ollu siellä jossai Venäjän takamailla!

Ja nyt sitte vaa ootellaa että Venäjällä mitalisade jatkuu!

kaisa-normal.jpg

 

Noniin, suosikin on selvillä, kisat voi alkaa. Olen valmis!