Moi,
jos on vähä lehtiä plarannu aamusin, ni ei oo voinu välttyä siltä nerokkaalta keskustelulta et kyllä lääkäreillä pitäis joku tolkku olla ja mennä teekooho töihi hoitamaa niitäki, joilla ei oo varaa (tai työnantajaa) käyä yksityisellä. No siihen en ota kantaa et missä kenenki pitäs olla töissä, mut voivittu paras argumentti millä tätä lääkäreiden moraalista velvollisuutta mennä kunnalle töihi perustellaa on se et lääkäreiden koulutus on nii kallista ja ne on iha ilmasiks saanu opiskella! Ni kyllähä ne jumalauta on velkaa yhteiskunnalle sen, että menevät teekooho päivystää!
Voivittu mitä!
Eiköhä lääkäreitte payback-time koita iha samantei ku menevät mihi tahansa työnantajalle, siellä aika nopsaa kilistellää kunnan verokirstuu (sitä paitsi millähä osuudella kunnat ees osallistuu yliopistojen rahotuksee?) kolikoita vähä toisee mallii ku jotku merkonoomit, jotka siellä kunnanvirastossa hoitaa tärkeitä asioita.
Ja minkä helvetin takia se moraalinen velvollisuus koskis pelkästää lääkäreitä? Eikö Suomessa iha jokaine oo saanu ilmasen koulutuksen. Eli samalla logiikalla myös kaikilla DI:lla on velvollisuus mennä valtiolle tahi kunnalle töihi, ku on saanu iha ilmaseks nii kovan koulutuksen!

Ja nyt ku ilmeisesti pahinta mitä voi tapahtua on ulkoistaminen, eli ostetaa osaamista ulkopuolelta ku omat resurssit ei riitä. Ni miks samanlaista porua ei nosteta siitä, et kunnaninsinjööri ostaa konsultilta siltasuunnittelun, kun ei omat skilssit ja autocad-lisenssit riitä? Ja johtoporras ostaa kispen konsultoinnilta parin sadan euron tuntihintaan viisastelua! Jumalauta se jos mikä on ilmasen koulutuksen väärinkäyttöä, sano! Ja verovarat virtaa ties mihi!

Ja kun se kävi selväks, nii siirrytäämpä urheilun maailmaan!
Epäilemäti ihan jokainen kispen plokin lukija ei seuraa fitness-blogeja, mut ei hätää, onneks täältä saatte tietää kuumimmat trendit ja tarpeelliset tiedot. Nyt nimittäin treenaamisen saralla kuuminta parasta on HIIT ja plyo ja voivittu ties mitkä termit, joita ei tavan tallaaja oo koskaa kuullukkaa. Ja mitä nää termit sitte tarkottaa, ni voivittu kuntopiiriä! Ja tää kuntopiiri on nyt keksitty iha uutena ihmeenä, et ajatelkaa hei se voi olla niinku iha sika rankkaa ku joutuu koittamaa vähä kestävyyttäki välillä! (fitness-harrastajien kestävyysominaisuuksia (jotka on luonnollisestiki aivan perseestä) ei muute sitte kehitetä millää lenkillä, vaa luonnollisestikin cardiolla tai sit vaihtelun vuoks aerobisella!)Ja tosiaan kun nää neidot (miesten blogeja en tietenkää jaksa lukee, jos niitä nyt edes onkaa) päättää tähdätä johonki enskevään kisaa (jossa keekoillaa lavalla pikineissä ja jännitetää kaikkia lihaksia, mut koitetaa samalla näyttää siltä ihan ku ei tässä mitää ja tää on hirmu hauskaa!), nii mitenkä sinne valmistaudutaan? Ni voivittu joku puolen vuoden podauskuurin oheen laihutuskuuri, jossa syyää jonkun sankari-valkun keksimän reseptin mukaan pelkkää puhasta ja muutenki parasta ruokaa (koostuen ehkä kolmesta eri raaka-aineesta, jota mätetää kylmänä jostai muovipurkista tarkoilla kellonlyömillä!). Plus tietty kaheksastatoista eri purkista voivittu ties mitä luonnonyhdisteitä (BCAA, arginiini, beta-alaniini, kreatiini, leusiini, malto, amfetamiini, you name it) että heräis ennen treeniä, jaksais treenata, palautuis, pystyis nukkumaa, ymmärtäis puhetta ja sillälailla. Sitte saadaa semmoset pakarat, että suurin osa naisista itkee verta sellaset nähdessään!

Ja sitte kisan jälkee ihmetellää, et mitäs saatanaa ku mulla meni toi kilpirauhane rikki ja painooki heilahti +30kg lähtöpainon yli ja sitte on vähä elimistö muutenki nii saatanan vinkeessä iskussa. Et ehkä vähä lisää sitä plyöö ja muita vitun niksejä, ni alkaa kulkee taas!

Oho, otetaampa sitte katsaus fitness-kispen viikon treeninäkymiin. Hieman tais väsyttää vielä männäviikon juoksuretken ..öh.. metsäaerobisen jäljiltä, joten alkuviikko meni pääosin sohvalla maaten:

Ma: -
Ti: -
Ke: Puntti 1:00 h + sauvacardio 1:20h
To: Aamu-plyo 0:30h + aerobinen 1:00 h
Pe: Sauvacardio 1:20h
La: Pyöräcardio 1:00h + HIIT 1:10h
Su: HIIT juosten 0:45
Yht. 8:05 h

Hahaha, äkkiä aerobiselle siitä sinäki, jos et vielä tänää käyny!