Uuuuhh, tänään se vihdoin tuli. Kesä!
Varma kesän merkkihän on se, kun pääsee enskertaa irti, sulille metsäpoluille. Ja täällä Jyväskylän pituus- sekä leveyskorkeuksilla kevään ekat, haparoivat, juoksuaskeleet maaston puolella on perinteisesti tavattu ottaa Muuramenharjulla. Ja niin tänäkin vuonna.

Voi kylläpä oli silkkaa mahtavuutta lapata monot varaston hyllyyn, ottaa sieltä tilalle nastarit ja lähteä nelistämään pitkin pehmeitä polkuja!

Jos en oo muistanu aiemmin kertoo, ni VJ Sportin suunnistuskengät on parhaat mitä ihminen voi jalkaansa (maaston puolelle suunnatessaan) laittaa. Oon noin puolet elämästäni pinkonu Integraattoreilla, mutta nyt (alkuperäisen) värin innoittamana vaihdoin viimekesänä Boldeihin. Oi saatana että meinaa tulla itku, kun tuon monon saa jalkaan. Se on kun suutarin tekemä hanska (tiedäthän, suutarit on kovia tekemää hanskoja!) , niin sulavaa, oih niin parasta.
Ja täytyypä muuten mainita vielä tuosta tyylikkäästä (alunperin) keltasesta kenkäpussistaki. Sain sen palkinnoks Mikkelistä, D12-sarjassa vuonna 1991. Hahahah, hieman on alkanu pussiparka vetelemää viimesiää, mutta vielä se sitkeesti sulkee sisäänsä paskasimmatkin tossut kisan jälkeen!

No mutta, kuten jo taisin tässä pohjustaakki, ni talven lumet taitaa olla tältä talvelta näin Jyväskylän korkeudella nähty. Joten on aika ripustella suksia orrelle kesälomalle. Ennen kesäuneen vaipumista sukset on kuitenkin hyvä huoltaa (ni luistaa sitte nii mahrottomasti taas enstalvena!). Eli nyt pitäis poistaa voiteet ja kaikenmaailman kakkelsson mitä sinne on talven mittaan kertynyt. Ja etenkin jos on liistereillä (tai ihan vaan pitovoiteella) viimeisillä lumilla esiintyny, niin siellähä on puolet metsän neulasista ja männynkävyistä mukana. Ja sen saatanallisen liisterisotkun siivoaminen ei oo kovinkaan lystikästä.

Onneks tähänkin on kehitelty markkinataloudessa oiva työkalu! Nimittäin vanhat jäsenkortit (tai ihan mitkä vaan muovikortit, joita et enää ajatellut vetää mistään lukijoista läpi, tai jotka palvelun/luotontarjoaja on käskeny katkasemaa) on oivia tähän tarkoitukseen. Just passelin notkea ja ohkane, niiin johan alkaa sotku irtoamaa!

Ja kun hetken aikaa on touhunnu, ni suksen pohjassa alkaa olla vähemmä liisteriä ja vastaava määrä sitä saatanan tahnaa löytyy sormista (ja tukasta ja oven kahvasta ja takista ja..)  mut onneks siitä pääsee myös kätevästi kotikonstein eroon. Ei nimittäi tartte ostaa niitä ylihinnoilteltuja voiteenpoisto-aineita, vaan senkun lähimmästä rautakaupasta hakee ihka oikeeta tinneriä ni sillä lähtee!


Hieman tosin kädet on kuivakkaat em. käsittelyn jälkeen, mutta sitä vartenhan kauneusteollisuus on kehitellyt täsmätuotteita. (Tinneriä käsiteltäessä on käytettävä suojakäsineitä, koska se kuivattaa ihoa ja imeytyy elimistöön ihon läpi, terveisin wikipedia!)

Ensviikolla sitte aukeeki vihdoin suunnistuskisakausi. Uskoisin olevani ihan saatanallisessa iskussa, tiedä vaikka ehtisin käyä ensviikolla kerran kartan kanssa ulkonaki ennen kisaa. Tosin ohan sitä ennenki menty vanhoilla näytöillä, joten valmistelun kanssa ei oo nii stressiä.

Sen jälkee onki vappu, joka tulee taas pitkästä aikaa vietettyä just siellä missä pitääki. Eli kosken rannassa. Tampereella tietenki! Hiphei

PS: Ai saatana! Meinasin unohtaa tärkeimmän!
Tänäänhä myös sain kesän ekan jätskin! Olin jo pääsiäisenä päättäny, et millä kausi aukee. Ja valintana oli kevään uutuus Fazerina-tuutti. Oooh, se oli mahtavaa! <3