Moi

Ootteko ollu seminaareissa, tai muissa hippaloissa, joissa on ideana et tapahtumalla on joku aihe, niinku vaikka Näin laajennat bisneksen ulkomaille! Tai Jätevesiasetus muuttuu, tunne oikeutesi!

Nonii, oli teema mikä tahansa, ni yleensä sinne on sitte pyydetty muutamia asiantuntijoita kertomaa näkemyksiään aiheesta. Ja tietty ku kaikilla on nii kiire, nää tilaisuudet on semmosia trendikkäitä aamukahvi-tilaisuuksia, et tarjolla on pahaa kahvia ja paskanmakune sämpylä. Eiku hyvää huomenta ja otetaampa ensmäine esiintyjä lavalle!

Sit sinne tulee sankari, josta nyt muutenki näkee et hieman hermostuttaa. Ni tokihan jossai esintyjän oppaassa on se nerokas vinkki, et jos hieman kuumottaa ni kandee se avoimesti myöntää! Et sit muka tilanne jotenki paranee. Voi saatana, ei parane! Ei ketään kiinnosta että esiintyjää jännittää. Ihan sama kun jos se puhuja kertoo et sitä hävetää, tai kakattaa. Ei se jumalauta auta, et kaataa sen olotilansa muitten päälle, itte se on kannettava!

No sitte ku tää oksennus on saatu tehtyä ja vielä kevennetty tunnelmaa kysymällä ”mitä teille kuuluu tänä aamuna” (joka on varsin nerokas jäänsärkijä ja muutenki vilkasta keskustelua aikaansaava kikka!) ni päästään asiaan. Aikaa on tosiaan varattu 20 min per puhuja, et se kandee mainita vähintään kolmesti puheenvuoron aikana, et aikaa on vähän ja koska sitä ei oo paljon, nii vielä nopeesti ehtii jotai sanomaa. Ja kun aikaa tosiaa ei oo tuhlattavaks, ni ens alkuu kannattaa käyttää 15 minsaa itsensä ja firman esittelyy. Se nimittäi on tavattoman mielenkiintosta ja sitähän nimenomaan seminaarivieraat on tullu kuulemaa, et mitä vittua se firma oikee tarjoaakaa! Ylipäätää seminaareissa (etenki niissä, joissa kuulijat maksaa siitä osallistumisesta) on todella tyylikästä käyttää puheenvuoro myyntipuheisiin ja firman eri liiketoimintojen esittelyyn. Se jos mikä on nii kiinnostavaa, ettei uskoiskaa!

Lisäks erityisen näyttävää presentaatio-tekniikkaa edustaa ne 90-luvun puolella powerpointilla kyhätyt hurjan tyylikkäät palikat ja nuolet, joita ei oo sitte niiden päivien paljo tarvinu päivitellä (koska asia on nii, niinku se kerran on piirretty!). Ja mieluusti vielä nii, että nuolissa ja palikoissa on semmosia termejä, joista heti kuulijat oivaltaa sen konkreettisen toimenpiteen, mihi pitää tilaisuuden jälkeen tarttua. Hyviä täkyjä on esim: innovatiivisuus, excellence ja shared value. Ja jos slaidilla ei oo palikoita, nii sit kannattaa tunkea se nii täytee tekstiä (esim. fonttikoolla 10, mikä on todettu toimivaks seminaareissa!) joita sitte siellä pitäis ihmisten tihrustella. Ideanahan ei toki oo, et esiintyjä vois heijastaa taakseen leijonan kuvan ja kertoa siihen liittyvän tarinan, vaan että luetaan ääneen rivi riviltä ne tekstit. Kyllä!

No sitte ku aikaa oli varattu kakskyt minsaa, ni puolen tunnin jälkee ollaa slaidilla kolme ja muutenki yleensä nii väsyneitä, että  voi saatana. On se kumma kun ei aikuiset ihmiset osaa mitottaa esitystää annettuihi raameihi. Sit ei tietenkää oo aikaa mihinkää kysymyksii (jos nyt kellää mitää kysyttävää oliskaa) ja kiireesti seuraava esiintyjä lauteille. Ja sitte alotetaa taas siitä firman esittelyslaidista. Mahtavaa.

 

Noniin, onneks maailmassa tapahtuu jotain muutaki näinä aikoina, nimittäi Sotsissa!
Uujee, huomasitteko kuka kanto Norjan lippua avajaisissa! <3

Niistä avajaista puheenollen, hahaha oliha se aika täräyttävä alotus ku siinä lueteltii kaikki venäläiset (vai onks ne kyrilliset?) aakkoset ja samalla joku maailmaa muuttanu ja muutenki merkittävä venäläine suoritus, niinku AA niinku aapine ja PEE niinku polsevik ja silläviisii. Ni ilmeisesti mulla on ihan lievä aukko sivistyksessä, tiesin niistä mainituista esimerkeistä ehkä kolme. (toisaalta meni vähän ohi se Venäjän historiaa läpileikannu taidepläjäys muutenki, ööö.. laivalla saapuu Pietari kuka?)

No onneks lopuks oli ilotulitus, niinku pitää. Siitä sentää ymmärrän jotai (mullahan on muuten joku tutkintoki suoritettuna ja Tukesin lupa, että saan varastoida 500kg pyromassaa! hahaha).

No alukshan se Vladimirin kunniaks laitettu valonvälke oli iha tyylikästä, mut jossai vaiheessa se meni hieman överiks. Hahah sieltä Mustanmeren rannaltaha tuli semmone vartin mittane tulituksen sekasotku, ettei sieltä savun seasta enää ees erottanu mitää. Siellä salettii meni vahingossa myös päättäjäisten paukut samalla 

sotsi-normal.jpg

Hahah, kuuletko tuolta paukkeen seasta kaukaisen huudon: voi saatana Stanislav, ei niitä!