Titityy!
Vaikka kevät näyttää jo saapuneen hyvissä ajoin (jopa Jyväskylään!) tänä talvena, ni onneks sentää viime viikolla pääs ihka oikeen talviurheilun makuun. Ja aattelinki nyt kertoo mimmosta laatuaikaa viime viikolla tuli vietettyä. Harj.pk oikein kerronnalliseen tyyliin, ole hyvä!

Aikoimuksena oli tosiaa viime viikolla treenailla vähä enempi, noin niinku varastoo. Ku edellisviikolla oli lepoviikko (ja sain aikaan hädin tuskin jotai 5 tuntia liikuntaa) ja tällä viikolla ohjelmassa on maailman matkailua, jollon urheilua tod.näk myös aika vähän ohjelmakaaviossa. No näin se meni:

Maanantaina: aamulla kello kuus menin salille, jossa harrastin voimailua 45 minsaa. Sitten kipin kapin offiselle, jossa napsuttelin kiivaasti atk:ta johonki puolille päivin asti. Sitte kiiruhdin kotio, pujottauduin hiihtokuoseihin, voitelin sukset ja tallustelin Vaajakosken urheilukentälle ladun laitaan. Ja suksin perinteistä tyyliä edustaen 2 tuntia pitkin lähimaastoon ajettuja hienoja latuja.

Tiistaina menin taas sinne salille kyykkäämään ja tasapainoilemaan aamutuimaan. Tarkotus oli käyä tässäki ehtoopuolella vielä suksimassa, mutta olo oli hieman syvältä siinä päivän päätteeks ja tyydyin semmoseen tunnin kävelylenkuraan. Jota nyt ei varsinaisesti urheiluna pidetä, mutta raitis ilma teki ihan jeppistä tässä välissä!

Keskiviikkona mun piti ehtiä puolen päivän aikoihi Helsinkii, ni kävin siinä aamukuutoselta kaahaamassa tunnin verran spinninkipyörällä (meiän salilla on semmone kätevä virtual spinning, et voi ite laittaa videon pyörii ja sit siinä hienot alppimaisemat näkyy, ku autosta on kuvattu reitti. Oma suosikkireitti on Col du Glandon, ku kävin siellä viime kesänä tsekkaamassa reitin tour de Francella!).
Sitte ajon päätteeks eiku korkokengät jalkaa ja isolle kirkolle. Ja takasi joskus illan mittaa.

IMG_3612.jpg
Tuota alhaalla näkyvää reittiä siellä spinningissäki ajetaa! tosin tuolla ylhäällä oli hauskempaa! 


Torstai on toivoa täynnä. Nii tääki torstai, jonka alotin yllättävästi kuntosalin puolella. Ja vääntäydyin sinne taas kuutoselta, vaikka olisha yrittäjä voinu varmaa nukkua vähä pitempääki. No sitte illemmalla kävin vielä suksimassa tunnin verran. Tyyli oli vapaa, kuten arvata saattaa. Ja keli oli aika raskas, joten melkosta viuhtomista rekisterin yläosassa se kierros kyllä oliki.

Perjantaina vietin vapaapäivää ja lähin siinä aamupäivästä suksimaa. Ai että, perinteisellä tilanne ja sydämen takominenki pysyy vähä paremmin hallinnassa ja kaks tuntia tuli paineltua ja nautiskeltua vaa. Sitte menin kotii ja söin makeisia. Ja kävin vielä illalla pulkan kanssa kaupassa hakemassa jätskiä. Kyllä makeispäivä on hieno keksintö, sano!

Lauantaina Vaajakoskella kisattiin Neljän vuoren hiihto ja lähin aamulla ladulle kisaturistiks. Kun tunnin sain etumatkaa, ni vasta puolimatkassa sai miesten kärki mut kiinni! hahahaha. Kaks ja puol tuntia suksin menemään ja olihan se miellyttävää. Latu ja keli (sekä tietysti suksija!) oli timanttia, kyllä meno maitto. Kotona sitte vaa köpsähti sohvalle ja siinähä sitä kelpas maata raajat ojossa ja kattella televiissiosta Holmenkollenilta viienkympin kisaa.

IMG_4081.jpg

Sunnuntaina heräsin kuuelta ja päätin lähteä podailemaa. Ei ollu salilla kovin kova tungos! Yksin ollessa voi myös jytäillä aina kyykkäämisen ja vetämisen lomassa! hahahaa. Sitte tulin kotii ja ku aurinkoki oli jo noussu, eikä mulla siinä muutakaa tekemistä ollu, ni päätin lähtee hiihtämää.
Keli oli menny yöllä plussalle, enkä jaksanu alkaa liistereitten kanssa sotkemaa, ni lähin taas luistelukalusto olalla tallustelemaa kohti stadionia. Siellähä oli sitä paitsi Neljän vuoren kisan kakkospäivän karkelot alkamassa. Starttia ootellessa suksin tunnin lenkuran (jossa kaikki mittarit oli taas aika tapissa..) ja sitte ku lähtölaukaus kajahti klo 11 lähin takas kotii.
Ja sohvalla meniki taas tovi, kun Holmenkollenin kisatki vielä jatku naisten kolmellakympillä. Laatuaikaa, totta kai.

Sen pituinen se. Urheilua viikossa kerty yhteensä 13,5 tuntia. Joten aikalailla suunnitelmien (joita ei siis sen tarkemmi ollu!) mukaanhan se meniki.

Nyt kispe sanoo sayonara ja lähtee kohti nousevan auringon maata. Tästä sitten seuraavassa jaksossa lisää!