Juu, nyt jos koskaan on aika ottaa tilannekatsahdus!

Jukolahan kirmattiin jo jonnin aikaa sitten, mutta vielä on hyvä aika palata tunnelmiin. Jotka olikin kertakaikkisen mahtavat. Venlojen juoksussa lunastin jo osuuden myötä tulleen vastuun ja karautin joukkueen paskimman juoksun. No sitten eiku makuupussii mököttämää pariks tunniks (ja miettimää että en saatana varmaa lähe illalla uuestaa juoksemaa) ja sitten alkoki taas karjalaisenpiirakan avulla ilme kirkastumaa. Ja ku ilta alko hämärtyä, ni eiku lamppu päähä ja 1500 sonnin sekaa oottamaa tykinlaukausta.

 

Ja voi mahtavuutta miten parasta oli pistellä halki suviyön! Juoksu kulki paremmin ku päivällä ja rasteille painelin ku telkkä sinne kuuluisaa majapaikkaansa. Ekalla väliaikapaikalla sija oli lähempänä 900, mutta maaliin ehin sijoilla 670 jotain. Tässä lähestytään toista väliaikapaikkaa:

Kylläpä oli parhautta. Maaliin kerittyäni menin lunastamaan muutaman kilsan lakritsia ja olin hyvin onnellinen.

Juu, sitten tuli juhannus ja piti loikata pyörän selkää ja lähtee Puijolle hamuilemaan MM-kisalippuja. Hamuiluksi se kieltämättä kyllä jäiki.

Sprintissä sentää osallistuin kisaan, seuraavan päivän pitkän matkan sijaan päätinkin oksentaa ja nukkua koko päivän. 
huoh.

No eihän se kisakimara siihen päättyny, vaan tänä vloppuna ohjelmaan oli merkattu perinteiset Sisä-Suomen rastipäivät ja hahahaha, voivittu että meniki hienosti. Sijoituin lopulta jopa toiseks yhteistuloksissa, vaikka etenki jälkimmäinen kisa meni ihan päin persettä ja muutenkin tais hieman huikoa siellä helteessä samoilu. Uudet tossutki pyöri jaloissa siihe mallii, et kantapäässä senku nahkariekaleet hulmus ja varpaasta sai neuloa nestettä ulos vielä tänäänki. Eli oikei kesäistä menoa.

Nokun urheilut on nyt käsitelty, ni pistäydytäämpä hetkeks politiikan puolelle. Jos joku ei oo vielä huomannu, ni valtakuntaan on viimein saatu hallitus. Ja nyt on jo keritty meediassa hitusen irvistellä, että ompa nyt sitte ku liikenneministerinäki on semmone, joka siis hei tiedä liikenteestä mitää. Ja kulttuuriministeriki pitää hatun sijaan pipoa! Että voivoi sentää, tuleekoha siitä mitään.. hihihihi.

Niin täytyy nyt kyllä ihan jos ei hämmästellä, niin järkyttyä, että Suomen valtakunnan kirstunvartijaks ja en-tiiä-edes-kuinka-monen-miljardin-euron-pudjetin omistajaks on valittu, voijumalauta, peruskoulun opettaja! Ja että media (tai kukaan muukaan?) ei oo viittiny kysäistä, että millä saatanan skilsseillä opettaja meinaa taloutta a) ymmärtää ja b) johtaa? Et eiku sinne vaa johonki EU-kokouksii muitten varainministereitten kanssa pohdiskelemaa, et mihinkä sitä rahaa nyt pitäis seuraavaks syytää ja kuinka paljo. 
Et jos ihan leikkisästi kuvittelis tilannetta, jossa iso (tai vaikka murto-osan kokonenki) firma ettis ittelleen uutta talousjohtajaa, niin pääsisköhä Jutta haastatteluu?
 

No mutta kun on kesä, ni ei pidä suinkaa tämmösiä murehtia. Nimittäi nyt on pihalle ripustettu roikkumatto (eli hengekøye) ja siellä voiki sitte roikkua loppukesän ja lukee neiti etsivää! Hiphei.