Hahaha sain tänään kirjeen pankinjohtajalta. Minun pankinjohtajan nimi on P. Lainas.
Eikö ole lystikästä?

Mutta sitten itse asiaan. Meille on kuulemma firmaan tulossa vierailulle ryhmä saksalaisia. Ja mut tottailmanmuuta nakitettiin niitä viihdyttämään. Pitäis ilmeisesti pitää jollain kielellä esittely, että mitä helvettiä firmassa ikäänkuin päivät pitkät tehään. Ja jos en oo muistanu kertoa, ni oonki erinomaisen etevä saksan kielessä. Oon nimittäin melko tarkalleen 10 vuotta sitten kirjottanu saksan oikei ylioppilaskisoissa ja suuren suurella menestyksellä, tottakai.
En yllättäen jaksanu sitte iha hirmu ahkerasti lukea siihe kokeeseen, vaan harrastin suosittua lähimuisti-nimistä oppimismetodia. Eli luin aamulla ennen kokeen alkua kaikenlaisia tärppejä kirjasta. Sielläpä sitten osui vastaan oppi, että miten saksaks muodostellaan konditionaaleja. Ja voi riemua, kun ainekirjotuksen aiheena oli "Mitä tekisin jos olisin rikas" (tms.). Voi mahtavaa, aine meni suurin piirtein näin:

"Jos olisin rikas, niin menisin ja tulisin, kun vaan ehtisin.
Mikäli kuitenkin, jos vain viitisisin, tai joutaisin. Niin uskoisin, tietenkin"

Ja 67 pistettä, että heilahti!

No mutta kun kieli kerran on hallinnassa, nii aattelinki että oon vieraskoree ja esittelen firman touhut vieraille saksaks. Oon jo valmistellu puheenki, se menee näin:

Guten Tag, Ich heiße kispe.
Ich möchte meine Mutter anrufen.
Tsyyy´ys!

Sitten asiasta toiseen. Täytyyki nimittäin taas kertoa terveisiä ulkoilun saralta. Se on kyllä onni, ku asuu Jyväskylässä, ni ei tarvi mihinkää Alpeille (saati sitte johonki Khasmireille) saakka lähtee mäen laskuu, ku täällä meillä on sekä Laajavuori, että Riihivuori. No kävimpä siis tuossa yks ehtoo hieman suksimassa Riihivuoressa.
Siinäpä sitten kesken kiireisimmän kurvailun lähti suksi irti jalasta. Onneks onki kantit viilattu fileerausveitsen tyylisiks, niin siinäpä sitten sikinsokin mennessä suksi kalttas kispen perseestä nahat ja selluliitit irti! Nyt säästänkin rahat selluliitin liotushoidosta ja ostan niillä makeisia!
Ja kaupan päälle melko tyylikkään värinen perse!

Noniin ja tän taitojen esittelyosion loppuun maininta (aiemminkin kehutuista) insinöörin taidoista. Tällä kertaa pääsin koreilemaan osaamisellani talonrakennustalkoisiin tuossa viikonloppuna. Mun työtehtäväks oli nimetty kylppärin allaskaapin kokoaminen. Tämä erinomaisen vaativa työtehtävä sujuikin yhessä kolmen tunnin hujauksessa! Hahahah voi saatana sentää. Joltain oikeelta kasaajalta siihe olis menny ehkä vartti. No mutta kaappi ja allas on tätä nykyä paikoillaan, joten oottelenki jo innolla uusia kutsuja tilaisuuksiin, joissa voin olla tiellä.
Eikun hilirimpsis sullekki!