Voi HIPHEJ! Empä oo voiveikkoset varmaa sitte nuoruusvuosien (eli sillo joskus kaheksakyt luvulla vielä, ku talvella oli lunta ja marraskuussa jo hiihettii ja luisteltii ja kesälläki oli paljo enemmä ruohoa ja aurinko paisto ja järvissä oli lämmintä vettä) hmm oho eksyinki jo aiheesta..

Nii siis empä oo tuonelan aikoihi käyny marraskuun 14. päivämäärä HIIHTÄMÄSSÄ Jyväskylässä! Voi juku, Laajavuoressaha o iha timanttine pohja ajettu tampparilla rallipolulle ja onneks tästä sain vihiä, ni eiku hippulat vinkue sinne lykkimää! Mutta tosiaan ku kauden avaus oli kerra kyseessä, ni matkaanlähtö ei ollu iha räjähtävää. Ensinnäki piti kaivella sukset alas orrelta, raapia kivikelin suksii viime talvena unohtuneet (hups vaan) pitovoiteet irti, voiella ne uusiks ja lopuks vielä sovitella mahtuuko monot vielä jalkaa. Ja ettiä erinäkösiä hiihdossa tarpeellisia kapistuksia ja vaateparsia. Ja siinähä tuliki jo nälkä, joten sitte pitiki ruveta syömää eväitä. Ja sitte tuli jano.. ja sillälailla. No viimein tuli kuitenki valmista ja eiku hihtämää!  Ja voi sepä oliki vallan lystikästä. Luonnollisestikaan tekniikka ei ole missään tapauksessa ruostunu, eikä tasapainoelimet surkastunu kesän aikana, joten helppoaha se oli. Hahaha

Ja tästä tuliki mielee, ku kaikki kokkikolmoset aika ajoin julkasee blogeissaa kuvia keittiöistää, että missä niitä kaakkuja ja kurmee ruokia oikei loihditaankaa. Ni voinha määki viihdyttää yleisöä ja julkasta kuvia kodin syrämmestä. Mutta ku mun saavutukset tuolla köökin puolella on verrattain naurettavia vaatimattomia, ni eihä tää sylttytehdas kiinnosta ketää. Sen takia voinki johdatella kuulijat paljo mielenkiintosempaa suuntaa, eli tonne varastoo. Sielläpä suurin osa aarteista ja tuikitarpeellisuuksista on (paitsi tietty ne jotka mahtuu eteisen lattialle).

Varastosta puuttuu muutama pyörä, joten tällä hetkellä siellä jopa mahtuu hieman liikkumaa! (huomaatteko muuten, että kuvasta tulee jostain syystä pahaolo, ehkä se johtuu tästä jännittävästä panoraamasta, ku näkyy sekä seinä että katto, yhtaikaa!)

Ööh nyt alkoki nii pyörryttää, että pitää äkkiä rynniä kauppaa ostamaa karkkia, ennenku se menee kiinni! HEIPPA