Titityy, kevät on. Tottatosiaan. Voivittu menipä sitte kauheen kliffasti se viime viikkone suunnistus, jonne nii intoo piukassa läksin. Sohjokeli kombinoituna umpihanki-rasteilla, paskoilla reitinvalinnoilla ja voi niin kovin märällä, pitkällä ja raskaalla kotimatkalla tirauttiki sitte melkosen kuumeen ja köhän pintaan. Ja siinähä se sitte meni viikonloppu iha päi persettä, ku ikkunasta sai kattella mite olis vimosen päälle hiihtokelit ja auringot paistaa ja sillälailla.

Nomutta, ku en kerta urheilemaa tokene, ni kävin kuitenki vilkasemassa miltä paikalliset sporttimessut näyttää. Oli oikei tuolla messukeskuksessa go-expo jossa luvattii olevan menoa ja meininki. Ahhahahahah voivittu, en oo kyllä väsyneemmillä messuilla ollu. Et jos kohta skiiexpo on aavistuksen väsähtäny tapahtuma, ni siellä sentää vähä yritetää. Et maahantuojat ja keskukset pistää ilmapallot ja makeiset ja isot kyltit. Ja valot vilkkuu ja sillälailla. No mutta näillä sporttimessuilla oli tosiaa kuntoilut ja pyöräilyt yhistetty erämiesten ja kalastajien kanssa. Ja ständit oli kyllä niin kotikutosen näkösiä ku vaa voi olla. Voivittu tussilla kirjotettu jotai hienoja kylttejä ja sit voi heitellä viehettä johonki vesilammikkoo ja ajaa ympyrää fillarilla. Jumppaosasto oli laitettu eriksee ja siellä oli intterin osasto, jossa myytii niitä samoja paskoja daavidin ja rönnärin podipump-vaatteita mitä myymälätki o täys. Ja siinähä se sit oikeestaa oliki. Suolakiteet ja kipukoukut vaa puuttu. Ja lennosto (hahaha voivittu, ootteko muute huomannu et lennosto on iha joka messuilla, nää oli varmaa ekat missä ne ei ollu, tai sit en vaa huomannu). No onneks sieltä pääski sitte äkkiä takas kotio makaamaan soffalle ja kattomaa hiihtokisoja.

Juujuu. Sitte ajankohtasuuksiin. Tuossa viime (tai jonain) keväänä jo ihastelinki ku nykysi koulujen oppilashankinta on menny iha aavistuksen naurettavuuksii, et ollaa jossai saatanan irk-kalleriassa ja sillälailla. Ni hahahaha se viime vuotineha oli vaa alkusoittoo, ammattikorkeilla on selkeesti nyt iha kisa, et kellä on torspoin mainos meediassa. Voivittu hahahaha ootteko nähny sen musavideon jossa joku vanapii-räpstara luikauttaa jonku riimittelyn ja toiset sankarit siellä taustalla heiluu jonkun poikapändi koreografian tahtii. Ja sit tän esityksen perusteella nuorison pitäs hakee Hämeen ammattikorkeesee (tai mihi vittuu lie)? Hhahah voiettä. Pitäsköhä hakee itekki?

Sitäpaitsi eiks tässä rinnalla käydä kokoaika keskustelua, et ylioppilaitte pitäs päästä nopsemmin opiskelemaa ja paikat ei riitä ja väliin pudotaa? Ni mihin tällä koulujen mainonnalla oikeestaa pyritää? Eiks kuvittelis ihmisten hakevan sinne, joka vastais omia fantasioita tulevista työsaumoista ja sijaitsiski vielä jotenki sopivasti. En oikei usko jonku aivokuolleen enertsillä mainostamisen saavan kouluihi yhtää sen laadukkaampaa opiskelija-ainesta sisää ku ennenkää (joudun salilla kuuntelee enertsiä, ihan hieman muute menee järki sen kanssa. Hiemanko sielu yks aamu lepäs ku joku oli vahingossa laittanu radio suomen, mikä voittais merisään?)

No mutta loppuun ilouutine! Ootteko jo kuullu et Norwegian alottaa vapun tienoilla halpalennot Helsingistä Osloon (ja edelleen vaikka minne Norjaan). Eikä maksa paljo mitää! Voi jeejeejee! Vaikka viime kesän raianeörin Lontoon keikan jälkeen lupasin etten koskaan aio enää halppiksilla lentää, ni nyt kyllä syön ilosesti sanani. Voi mahtavaa, pitäähä ihmisen Norjaan päästä! Pon vojaas vaan sullekki!