Moi,
oottekos nähny tuolla jossai tienposkessa mainoksia, ku nyt on Domino-kekseistä semmone uus versio, jossa on ihan saatanasti täytettä. Siinä kuvassa on semmone pipari, et varmaa metri sitä valkosta massaa siinä välissä! Ja lootan kylessäki luvataa että superpaljon täytettä!No en oo kovin kova piparin ostaja, vaikka ne mahdottoman herkullisia onki (keksien sisällöstähä on keskimäärin noin 85% on jotain silkkaa paskaa, ni niitä ei jotennii tee mieli iha työksee syyä, toisinku tuoretta pullaa!), mutta sain tosiaa tossa yks kerta sitte eteeni näitä uusia superpipareita. Ja voi vittu! Siellä oli ehkä milli enemmä sitä töhnää välissä verrattuna tavallisee dominoo. Ja ku kattoo dominon nettisivuilta, ni siellä tarkennetaa, et superpaljon tarkottaa suomeks: yli puolet enemmän. Eli ei edes kaksinkertasta määrää, vaan voivittu jollai 1,6 kertoimella truutattu täytettä. Säälittävää, sano!

No tästä pihistelystä tuliki mielee, ku aina joskus tuolla autoteillä joutuu ajelemaan semmosten valopäitten perässä, joilla on alla joku saatanallinen kosla, joka kuluttaa vähintään sen 15 litraa gasoliinia satasella. Ja sitte ne on liimaillu siihe auton perää semmosen nerokkaan Fuck the fuel economy -tarran. En oo iha varma viitataanko tällä hienostuneella ilmasulla polttoaineen hintaan, vai sen romun kulutukseen, mutta yhtäkaikki sen teipinhä voi vapaasti suomentaen olettaa tarkottavan Voi vittu mää oon torspo.

No sitten vielä katsaus taloprojektiin! Kartanolla kaikki hyvin, ensmäine kuorma on saatu kärrättyä kaatomaalle, ni mahtuu vähä kuleksimaa pihallaki. Lisäks on saatu aikaan kaikenlaista merkittävää, kuten talon numeron nikkarointi nurkalle, ni löytää sitte pelastajat ja muut tärkeät vieraat perille.
Sisäkuvien sijaan viihdytetään lukijoita tällä kertaa ulkokuvin, Jyväskylässähän paistaa aina aurinko!


PS. Omenoita on, saa tulla hakemaa!
t. kispe