Hiiohoi, älkää olko huolissanne, kispe on edelleen elossa!

Ja nyt ajattelinkin viihdyttää armaita lukijoitani (joita varmasti on ainakin kaksi!) perinteikkäällä Kispen joulukalenterilla! Perinteikkyyshän tässä on tärkeää, olihan mulla joskus männä vuonnaki tämmöne ja siinä kalenterissa oli ainaki kolme luukkua. Näin hienosta perinteestä ei siis kannata luopua! hahaa

Ja perinteisestihän joulukalenterit alkaa aina luukulla 2! Ja aionkin kertoa nyt kaks asiaa, jotka on mielenpäällä.

Ensinnäki hotellien tyynyt. Ai saakeli, hotelleissaha on noin yleensä tarkotus nukkua yön yli. N mikä siinä on että hotellit hehkuttaa aina niitä, voi saatana sentää, huoneitten tammiparkettilattioita ja fanttastisia näköaloja sisäpihalle ja ilmasta intternetyhteyttä (hotellin aulassa). Ja sit ku meet nauttimaa tästä kaikesta autuudesta ja koitat käyä nukkumaa ni eihä siitä tuu hevonhelvettiä ku ne tyynyt ja peitot on ihan perseestä. Joko ne tyynyt on semmosia neliömetrin kokosia löppänöitä, et ku lasket siihe pään, ni hetken kuluttua korva ottaa kiinni patjaan ja ne täytteet on kasautunu siihe tyynyn reunaa. Tai sit peitot on semmosia saatanan paksuja ja kuumia ja ihmine viettää yönsä jossai hikilammikossa. Eikö ny oikeesti vois satsata iha semmosee normaalii, jämäkkää tyynyyn ja tavallisee peittoon? Kattellaa niitä lattioita sitte sen jälkee.

No näissä hotelleissa tulee nykyisin oltua yllättävän paljon öisin, ku tuon pikkukaverin kanssa kulkeminen on vähän toisenmoista ku yksinää. Et iha ei yhellä perseellä enää vedetä Jyväskylä - Pyhätunturi väliä.

Mutta tämän aasinsillan kautta päästään siihen toiseen asiaan, nimittäin tänne tunturiin! Jos joku ei tienny, ni ostin tuossa loppukesästä mökin Pyhältä ja sitäpä on tässä remontoitu syksyn mittaa. Ja täälläpä sitte keittörempan keskellä on vietetty laatuaikaa viimesin viikko. Mutta täällähä on vaa mahtavaa, niinku aina.

IMG_5057.jpg

Palataampa tarkemmin näihin tunnelmiin sitte seuraavassa luukussa, joka saattaa aueta vielä ennen jouluaattoa!